Jeg har altid været et morgenmenneske. Måske fordi jeg er blevet opdraget sådan? Mine forældre har altid prioriteret, at hele familien skulle spise morgenmad sammen – både til hverdag og i weekenderne. Begge mine forældre er morgenmennesker, så morgenmaden stod typisk på bordet omkring klokken 9 i weekenderne. Jeg har derfor aldrig været typen, der sov længe. Jeg husker det som en dejlig ting, det der med at starte dagen i samlet flok og det er noget, jeg prøvede at tage med mig, da jeg flyttede hjemmefra.

Morgen-2

Min kæreste er overhovedet ikke et morgenmenneske. Slet ikke! I hverdagene ringer hans vækkeur 5.30 – han er elektriker, skal møde klokke syv og har en halv times kørsel til job. Da han flyttede ind i sin tid, prøvede jeg at indføre, at vi skulle spise morgenmad sammen hver morgen. Min kæreste synes det var en god idé, men gjorde det også klart, at for ham betød det ikke så meget. Vi aftalte, at vi skulle spise morgenmad klokken 6.00. Jeg prøvede at indføre en rutine, hvor jeg stod op klokken 5.00, så jeg kunne nå i bad før ham og så lave morgenmad, mens han var i bad. For mig var det intet problem. Udfordringen lå i, at min kæreste ofte snoozede så længe, så han kun lige kunne nå et hurtigt bad og derefter måtte sluge sin morgenmaden stående ved køkkenbordet. Jeg er blevet halvsur flere gange – nogengange faktisk også helsur. Nu var jeg jo stået tidligt op for at spise morgenmad med ham, og så gad han ikke engang stå op, så vi kunne nå det. Dumme kæreste!

Nu har jeg givet op. Jeg har indset, at jeg ikke kan lave om på ham og det er faktisk helt okay. Hvorfor skulle jeg også det? Jeg ville da blive forfærdeligt irriteret hvis han ville tvinge mig til at sove længe. Nej, pyha, føj for den da. Jeg skal op og have noget ud af dagen! Nu sover jeg helt til klokken 6.00 i hverdagene og jeg spiser først morgenmad, når min kæreste er taget afsted. Jeg giver mig god tid og nyder mine morgenmad – og jeg er sikker på, at min kæreste også nyder, at han kan tage sine morgener i sit eget tempo.

Morgen-1

I weekenderne er vi også lidt udfordret. Jeg sætter gerne et vækkeur – også selvom jeg ikke skal nå noget. Jeg sætter det typisk til klokke 9.00, men vågner ofte lang tid før det. Min kæreste mener, at weekenderne er skabt til at sove længe i, og sover gerne til langt op af formiddagen. Jeg står bare op, når jeg vågner. Jeg laver mig en kop kaffe eller te og sætter mig ind i stuen. Når jeg så bliver sulten nok, går jeg nogengange ind og vækker ham, så vi kan spise morgenmad sammen. Andre gange spiser jeg bare min morgenmad selv. Det fungerer rigtig fint og jeg er begyndt at sætte rigtig meget pris på mine stille weekendmorgener.

I dag tænker jeg, at vi skal spise morgenmad sammen. Jeg har været vågen siden klokken 6.30 og nu venter jeg bare lidt på, at klokken bliver 9.00, så jeg kan vække ham med god samvittighed. Sover man til klokken 9.00, så har man jo sovet længe, ikke? 😉

No images found!
Try some other hashtag or username