Squashfrikadeller

Vegetariske frikadeller med squash

Jeg har lige en lille times tid herhjemme, før jeg skal ud af døren, så jeg tænkte, at jeg lige ville benytte lejligheden til lige at dele en skøn opskrift med jer. Disse squashfrikadeller fik jeg til aftensmad i går og selvom de ikke just falder i den kategori, jeg kalder fredagsmad, så var de overraskende lækre. Måske de skal på menuen hjemme hos dig en dag næste uge?

Squashfrikadellerne er super nemme at lave og de er også yderst børnevenlige. Portionen giver en ordenlig bunke frikadeller, men de overskydende kan sagtens fryses, så der er nem aftensmad en anden dag, eller bruges i madpakken som en lille snack.

Læs også: Bulgursalat med grønkål og granatæble

Squashfrikadeller

Find opskriften på squashfrikadeller HER:

Squashfrikadeller

15 stk.
Ingredienser
  • 1 squash
  • Stokken fra en broccoli eller en ekstra squash
  • 1/2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
  • Riv squash og broccolistok.
  • Vrid vandet fra squashen med hænderne.
  • Hak rødløget fint og pres hvidløget
  • Bland revet squash, broccolistok, rødløg, hvidløg, æg, havregryn, hvedemel, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.
  • Lad farsen hvile 5-10 minutter.
  • Er farsen for våd tilsættes en smule mere hvedemel og hvis den er for tør tilsættes lidt vand.
  • Form farsen til frikadeller og steg dem på panden ved medium varme i rigeligt med fedtstof. De skal cirka have 5 minutter på hver side.
Squashfrikadeller