Det er ikke kun mig, der har haft det hårdt den sidste måneds tid. Min kæreste har også lidt under min specialeskrivning forstået på den måde, at jeg har været krop umulig. Jeg indrømmer gerne, at jeg er lidt af en piveskid, og den sidste måneds tid har der ikke skulle meget til, før tårerne trillede – og min kæreste fik selvfølgelig skylden 90 % af gangene. Derfor valgte jeg, at han i morges skulle forkæles med disse koldhævede morgenboller, nu hvor jeg endelig har fået specialet afleveret. I går aftes slog jeg en dej sammen og i morges stod jeg så op tidsnok til, at smide bollerne i ovnen og lave en omgang røræg, så min kæreste kunne forkæles med lækker morgenmad inden han tog på arbejde. Det må da give lidt point på kærestekontoen, ikke?

Bollerne blev sprøde uden på og bløde inden i – præcis som en rigtig morgenbolle skal være i følge mig!

Koldhævede morgenboller-3

Koldhævede morgenboller med rug
10-12 boller

10 g gær
6 dl vand
1 tsk. salt
400 g hvedemel
200 g rugmel

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og mel. Ælt dejen godt sammen – jo mere du ælter, jo luftigere boller får du. Jeg gav dejen 30 minutter i røremaskinen. Lad dejen hæve i køleskabet natten over. Fordel dejen i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med lidt hvedemel. Bag bollerne ved 250˚C i 10-15 minutter.

Koldhævede morgenboller-4-2

Prøv også disse fløjlsbløde morgenboller eller disse grove koldhævede morgenboller med kerner.

  • Hvis du endnu ikke ved hvad du skal have til
  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med