Hvis du følger med på Snapchat (@na-thja) så du, at jeg I tirsdags bagte disse skønne kanelsnurrer med æble, chokolade og mandler med den undskyldning, at regnvejr er bage-kage-vejr. Har jeg ikke ret? Det der med at ”snurre” skal jeg nok lige øve mig lidt på, men smagen, den var sørmer helt i top. Der blev en del snurrer ud af portionen og jeg har derfor kunne nyde en enkelt eller to hver dag siden og fryseren blev også godt fyldt op. Der var endda nok til, at kæresten kunne få en pose med til kollegaerne – og de faldt vidst i rigtig god jord!

Kanelsnurrer med æble, chokolade og mandler-1

I aften skal vi holde min kærestes fødselsdag for familien, så det meste af dagen kommer nok til at gå med forberedelser. Derudover er der et lokalt vej-loppemarked her i Sydhavn, som jeg også regner med at give et lille visit. Hvad skal du bruge lørdagen på? Hvis du er I tvivl, synes jeg, at du skal kaste dig over at bage en omgang af disse kanelsnurrer og dele dem med dem du allerbedst kan lide! 🙂

Kanelsnurrer med æble, chokolade og mandler-3

Kanelsnurrer med æble, chokolade og mandler
24 stk.

Dej
10 gram gær
5 dl lunken vand
100 gram cremefraiche
1 tsk. salt
2 spsk. akaciehonning
3 spsk. olie
300 gram grahamsmel
650 gram hvedemel

Opløs gøren i vandet og tilsæt salt, akaciehonning, olie og græsk yoghurt. Ælt melet i lidt af gangen og ælt til du ikke gider mere. Jeg gav dejen 10 minutter i røremaskinen. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1-2 timer.

Fyld
200 g blødt smør
4 spsk. kanel
4 spsk. kokossukker (eller brun farin)
80 gram mørk chokolade
50 g mandler
2 æbler

Rør det bløde smør sammen med kanel og kokossukker. Hak mandlerne og chokoladen groft og riv æblet på den grove side af rivejernet. Pres lidt af væden ud af det revne æble.

Rul dejen så tyndt ud som muligt til en rektangulær firkant på et let meldrysset bord. Smør fyldet ud på dejen og drys med chokolade, mandler og revne æbler. Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får en dej i 3 lag. Rul dejen lidt flad igen, så den igen bliver lidt bredere. Skær dejen ud i strimler på 2,5 cm. Spræt strimlerne op, men ikke hele vejen igennem – den skal være samlet i den ene ende. Sno de løse ender rundt om hinanden og sno til sidst den snoede strimmel til en snegl. Prop enderne ind under og læg sneglen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt til alle strimlerne er snoet. Lad dem efterhæve 30-45 minutter og bad dem så ved 200 grader i cirka 12-15 minutter.

Kanelsnurrer med æble, chokolade og mandler-2

No images found!
Try some other hashtag or username