Grove kanelsnurrer med æble og chokolade

Nem opskrift på grove kanelsnurrer med æble og chokolade

Her får den en nem opskrift på grove kanelsnurrer med æble og chokolade. De er grove fordi noget af hvedemelet er skiftet ud med grahamsmel. Det gør dem ikke sundere, men jeg kan ret godt lide smagen af bagværk med grahamsmel. Æblerne gør kanelsnurrerene ekstra snaskede og chokolade er jo bare godt i alt. Du kan eventuelt udskifte chokoladen helt eller delvist med hakkede mandler. Det bliver de bestemt ikke dårligere af. Er du i stedet på udkig efter en opskrift på helt almindelige kanelsnurrer, så finder du min opskrift her.

Der bliver 12 ret store kanelsnurrer ud af portionen. Hvis du ikke kan spise dem alle indenfor nærmeste fremtid, kan de sagtens fryses. Har du fra start planer om at fryse en del af portionen, så er det en god idé at give de kanelsnurrer, du planlægger at fryse, 5 minutter mindre i ovnen. Når du så tager dem ud af fryseren, giver du dem de sidste 5 minutter i ovnen og så er de helt som nybagte.

Læs også: Nem opskrift på svampede kanelsnegle

Grove kanelsnurrer med æble og chokolade

Find den nemme opskrift på grove kanelsnurrer med æble og chokolade her:

Grove kanelsnurrer med æble og chokolade

12 stk.
Ingredienser
Dej
  • 25 gram gær
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 300 gram grahamsmel
  • 600 gram hvedemel
  • 75 gram blødt smør
Fyld
  • 200 gram blødt smør
  • 100 gram brun farin
  • 2 spsk. kanel
  • 100 gram mørk chokolade kan undlades eller erstattes helt eller delvist med hakkede mandler
  • 2 æbler
Topping
  • Æg til pensling
  • Perlesukker
Fremgangsmåde
  • Opløs gøren i mælken.
  • Tilsæt grahamsmel og derefter æg, salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  • Tilsæt det bløde smør i tern og ælt dejen til den er glat og smidig. Jeg plejer at giver den 5-10 minutter på røremaskinen.
  • Dæk skålen til med låg eller husholdningsfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (cirka halvanden time).
  • Rør det bløde smør til fyldet sammen med brun farin og kanel.
  • Hak chokoladen groft.
  • Skræl æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres væden ud af de revne æbler med hænderne.
  • Når dejen er hævet hældes den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en rektangel på cirka 60 x 30 cm.
  • Smør fyldet ud på dejen og fordel de revne æbler og den hakkede chokolade ud over. Tryk fyldet lidt ned i dejen med hænderne.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten på den korte led og fold den sidste tredjedel indover den første, så du får en dej i tre lag. Rul dejen lidt, så lagene trykkes sammen og du får en firkant på cirka 30 x 30 cm.
  • Skær dejen ud i strimler på 2,5 cm i bredden.
  • Sno hver strimmel rundt om to fingre samtidig med at strimlerne snos om sig selv. Enden proppes ned i hullet i midten og kanelsnurrerne placeres på bageplader beklædt med bagepapir. Der kan ligge seks kanelsnurrer på en bageplade.
  • Lad kanelsnurrerene efterhæve tildækket til dobbelt størrelse (cirka 1 time).
  • Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader varmluft i cirka 12-15 minutter til de er flot gyldne.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
Grove kanelsnurrer med æble og chokolade