I dag skal jeg have resterne af denne salat til aftensmad og selvom jeg ikke er den store fan af rester, glæder jeg mig faktisk lidt. Jeg er nemlig kæmpe fan af peanut butter og det er netop den ingrediens, der gør denne salat med peanut-lime dressing helt fantastisk. I går spiste vi salaten som tilbehør til en omgang grillet kylling, men blander du lidt kogt quinoa eller bønnepasta i, kan salaten sagtens udgøre et helt måltid i sig selv.

Der sker ellers store ting og sager i disse dage. Den aller-allersidste fase af mit femårige studie er skudt i gang. For over tre uger siden afleverede jeg mit speciale og nu er det snart tid til, at det skal forsvares. Inden da skal jeg lige have fundet på lidt klogt at sige til den halve time lange præsentation jeg skal holde, før jeg skal “grilles” af censor og vejleder i en times tid. Det er virkelig skræmmende og i dag kom det hele lige lidt tættere på, da jeg overværede en studiekammerats specialeforsvar. Pyha! Det tog halvanden time, men han klarede det helt fantastisk og kan nu kalde sig farmaceut. Gid det var mig! Det er det heldigvis snart – og  jeg glæder mig!

Salat med peanut-lime dressing

Blandet salat med peanut-lime dressing
2 personer

Salat
2-3 gulerødder
½ agurk
1 rød peber
2 håndfulde snittet salat (jeg brugte hjertesalat)
1 håndfuld frisk persille
2 spsk. hakkede peanuts

Peanut-lime dressing
1 fed hvidløg
1-2 cm ingefær
3 spsk. soja
1 spsk. akaciehonning
Saften fra en lime
75 gram peanut butter
Vand til ønsket konsistens (jeg brugte 2 spsk.)

Skær gulerødder, agurk og rød peber i små stave og bland det hele med den snittede salat. Hak persillen godt og bland også den i.

Snit hvidløg og ingefær til dressingen groft og kom dem i en minihakker sammen med de øvrige ingredienser på nær vandet. Tilsæt vandet lidt efter lidt mens du blender indtil du har en jævn dressing med den ønskede konsistens. Top salaten med dressingen og peanuts lige før servering.

Salat med peanut-lime dressing

Salat med peanut-lime dressing

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele