I dag skal jeg have resterne af denne salat til aftensmad og selvom jeg ikke er den store fan af rester, glæder jeg mig faktisk lidt. Jeg er nemlig kæmpe fan af peanut butter og det er netop den ingrediens, der gør denne salat med peanut-lime dressing helt fantastisk. I går spiste vi salaten som tilbehør til en omgang grillet kylling, men blander du lidt kogt quinoa eller bønnepasta i, kan salaten sagtens udgøre et helt måltid i sig selv.

Der sker ellers store ting og sager i disse dage. Den aller-allersidste fase af mit femårige studie er skudt i gang. For over tre uger siden afleverede jeg mit speciale og nu er det snart tid til, at det skal forsvares. Inden da skal jeg lige have fundet på lidt klogt at sige til den halve time lange præsentation jeg skal holde, før jeg skal “grilles” af censor og vejleder i en times tid. Det er virkelig skræmmende og i dag kom det hele lige lidt tættere på, da jeg overværede en studiekammerats specialeforsvar. Pyha! Det tog halvanden time, men han klarede det helt fantastisk og kan nu kalde sig farmaceut. Gid det var mig! Det er det heldigvis snart – og  jeg glæder mig!

Salat med peanut-lime dressing

Blandet salat med peanut-lime dressing
2 personer

Salat
2-3 gulerødder
½ agurk
1 rød peber
2 håndfulde snittet salat (jeg brugte hjertesalat)
1 håndfuld frisk persille
2 spsk. hakkede peanuts

Peanut-lime dressing
1 fed hvidløg
1-2 cm ingefær
3 spsk. soja
1 spsk. akaciehonning
Saften fra en lime
75 gram peanut butter
Vand til ønsket konsistens (jeg brugte 2 spsk.)

Skær gulerødder, agurk og rød peber i små stave og bland det hele med den snittede salat. Hak persillen godt og bland også den i.

Snit hvidløg og ingefær til dressingen groft og kom dem i en minihakker sammen med de øvrige ingredienser på nær vandet. Tilsæt vandet lidt efter lidt mens du blender indtil du har en jævn dressing med den ønskede konsistens. Top salaten med dressingen og peanuts lige før servering.

Salat med peanut-lime dressing

Salat med peanut-lime dressing

  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt