45 dage? 45 dage! 45 dage?! 45 dage til min kæreste og jeg smækker døren til vores lejlighed, tager vores rygsække på og begiver os ud på vores livs rejse. Vi river hele 3,5 måned ud af kalenderen for at rejse Asien tynd – du kan læse lidt om ruten HER.

45 dage

Sådan en rejse er åbenbart ikke lige noget man bare tager på og der er hundredvis af praktiske ting, der skal ordnes og tages stilling til før afrejse. Jeg har på ingen måde prøvet noget lignende før, så jeg har været helt på bar bund. Min kæreste er heldigvis lidt af et udemenneske, har arbejdet i en friluftsbutik og har også engang været på vandretur, så han ved en smule om, hvad der kunne være smart at have med. Jeg vidste for eksempel ikke, at der fandtes noget så smart som lagenposer. En lagenpose er en tynd og meget let sovepose til hvis man nu skal overnatte et sted, hvor der enten ikke er sengetøj eller man ikke har lyst til at sove i det, der er til rådighed. Smart! Derudover har ting som bæltetaske, praktisk fodtøj og rygsæk også stået på indkøbslisten.

Ud over at købe sig fattig i praktiske ting og sager, så skal man jo helst også vaccineres. Jeg havde et par af de nødvendige vacciner i forvejen, men min kæreste havde ingenting og det blev dyrt. Alt i alt har vi brugt godt og vel 8000,- på vacciner. Av! Både i armen og i pengepungen, but better safe than sorry.

Andre praktiske sager, der har skulle tages hånd om, har for eksempel været at sætte sig ind i de forskellige landes visumregler. Det har været lidt svært at hitte ud af hvornår et visa var nødvendigt, men nu tror jeg heldigvis, at vi er ved at få styr på det. Og så har vi fået udlejet vores lejlighed i hele perioden, så den ikke bare skal stå tom og vi kan få dækket udgifterne til huslejen, når vi nu ikke selv bruger den.

Hvad vi skal se, hvordan vi kommer rundt og hvor vi skal sove har jeg endnu ingen idé om – og det får jeg formentlig heller ikke før afrejse. Jeg ved på forhånd, at denne tur vil få mig langt ud af min comfort zone, og jeg er dødbange allerede. På den anden side glæder jeg mig helt vildt til at få rykket lidt grænser og opleve hvordan livet er, når det hele ikke er planlagt på forhånd. Det hele er bare så spændende!

Har du nogen gode råd til en backpacker på sin jomfrurejse, så del dem endelig i kommentarfeltet! 🙂

No images found!
Try some other hashtag or username