Tærte med ørred og grønt

Denne skønne tærte med ørred og grønt lavede jeg til aftensmad i fredags. Det var det første hjemmelavede måltid, jeg havde fået hele ugen og den smagte helt fantastisk. I denne uge har jeg lavet en madplan, som jeg allerede har købt ind til, så jeg er sikker på, at jeg får noget ordenligt at spise og undgår take-away. I aften skal jeg for eksempel have lækker hjemmelavet pizza og jeg glæder mig!

Tærten her blev fyldt med grønt, toppet med ørred og spist med endnu mere grønt. Det var helt perfekt og den mættede så dejligt, at jeg kunne få rester til frokost både lørdag og søndag. Jeg elsker lækre rester!

Læs også: Tærtebunde uden mel på fire måder

Tærte med ørred og grønt

Tærte med ørred og grønt

Bund
150 gram hvedemel
50 gram rugmel
100 gram koldt smør
½ tsk. salt
Ca. 1/2 dl koldt vand

Fyld
2 ørredfileter (laks kan også bruges)
1 rød peberfrugt
400 gram broccoli
1 rødløg

Æggemasse
4 æg
1 dl mælk
Salt og peber

Bland hvedemel, rugmel og salt i en skål. Skær det kolde smør i tern og kom dem ned i skålen. Smuldr smøren i melet til det er helt findelt. Du kan med fordel bruge en foodprocessor. Hæld vandet i lidt af gangen og saml dejen uden at ælte den for meget. Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg derefter dejen i en tærteform med en diameter på cirka 24 cm. Prik nogen huller i bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader.

Del imens broccoli i buketter, skær peberfrugten ud i tern og snit rødløget fint. Skær skindet af ørredfileterne af skær dem i tern. Fordel alle grøntsagerne på den forbagte bund og fordel ørredternene ud over. Pisk æggene med mælk, salt og peber og hæld æggemassen over fyldet. Bag tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter eller til æggemassen er fast.

Grøn salat med avocado og grape

2 personer

Et par håndfulde grøn salat (jeg brugte iceberg)
1 grapefrugt
1 moden avocado
En lille håndfuld græskarkerner

Dressing
2 spsk. grapefrugtsaft
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Snit salaten fint og skær avocadoen i tern. Skær skrællen af grapefrugterne og skær frugtkødet ud mellem hinderne. Pres saften af skrællerne – den skal bruges til dressingen. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten før servering.

Tærte med ørred og grønt

No images found!
Try some other hashtag or username