Der stod pizza ud for mandag på denne uges madplan og det resulterede i at jeg i går fik denne pizza med kalvekød og cremefraiche dressing til aftensmad. Jeg lovede jer opskriften, hvis den blev god – og det blev den. Den blev faktisk så god, at jeg vil våge at påstå, at det er den bedste pizza, jeg har bagt til dato. Bunden blev sprød og toppingen var fyldt med smag. Selv min kæreste var fan og han kan ellers være svær at imponere.

Pizza med kalvekød og cremefraiche dressing

Pizza med kalvekød og cremefraiche dressing

Dej
1 bageplade pizza

1,5 dl lunken vand
10 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
150 gram durummel
150 gram hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olivenolie. Ælt melet i lidt af gangen og ælt til du ikke gider mere. Jeg gav dejen 10 minutter i røremaskinen. Dæk skålen til og lad dejen hæve omkring i 2 timer.

Pizza med kalvekød og cremefraiche dressing

Pizzasauce
Nok til 2-3 pizzaer (frys resten i små portioner, så du har til næste gang, der står pizza på menuen)

1 dåse hakkede tomater
1 fed finthakket hvidløg
1 grofthakket løg
1 spsk. tørret oregano
1 drys chilipulver
Salt og peber

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 4-5 minutter. Blend saucen med en stavblender og smag til.

Topping til én pizza
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 kugle frisk mozzarella
200 g kalvekød i tern (oksekød kan også bruges)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
Et drys chilipulver
Salt og peber
Kokosolie til stegning

Frisk persille
Cremefraiche dressing af 2 store spsk. cremefraiche, en håndfuld hakket persille og lidt salt

Pizza med kalvekød og cremefraiche dressing

Når dejen er hævet rulles den ud og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær rødløg og peberfrugt i ringe og mozzarella i skiver. Smør pizzasaucen ud over bunden og fordel rødløg, rød peber og mozzarella ovenpå. Bag pizzaen ved 200 grader i 15-20 minutter. I mens pizzaen bager, steges kalvekødet i kokosolien sammen med spidskommen, oregano, paprika, chilipulver, salt og peber. Kødet skal kun have et par minutter. Når pizzaen er færdig tages den ud og toppes med kalvekødet, cremefraiche dressing og persille.

Pizza med kalvekød og cremefraiche dressing

No images found!
Try some other hashtag or username