Rød karry med oksekød-5

I går lavede jeg for første gang rigtig mad i hvad der føltes som en evighed. Det var skønt endelig at give sig tid til at stå i køkkenet og skønt at spise sin egen hjemmelavede mad for en gangs skyld. Jeg lavede en omgang rød karry med oksekød, som faktisk var en af de retter, der var på madplanen for 14 dage siden. Jeg nåede simpelthen bare aldrig at lave den.

Rød karry med oksekød-3

Rød karry med oksekød
4 portioner

300 gram oksekød i tern
2 forårsløg
3 små gulerødder
1 peberfrugt
1 lille dåse bambusskud (120 gram)
1 spsk. kokosolie
1 stor spsk. mango chutney
2 tsk. rød karrypasta
1 tsk. sambal olek
3 spsk. soya
1 dåse kokosmælk

Ris
Toppings: saltede peanuts, mango chutney og friske krydderurter, fx timian

Kog risene efter anvisningen på pakken. Skær gulerødder og peberfrugt i stave og forårsløg i ringe. Kom kokosolie, mango chutney, rød karrypasta og sambal olek på en pande eller i en wok og skru godt op for varmen. Giv det et minuts tid før du kommer kødet på. Brun kødet af og tag det af panden. Kom grøntsagerne på panden og rist dem godt af. Hæld soja og kokosmælk ved og lad det små og småsimre i 5-10 minutter før du kommer kødet tilbage i. Giv retten yderligere 5 minutters tid. Server retten med grove ris og toppings.

Rød karry med oksekød-4

Find Julies opskrift HER.