Rabarbersnitter

For et stykke tid siden lavede jeg denne skønne rabarbermarmelade og for at få bugt på den sidste halvdel af glasset, besluttede jeg mig for at bruge den i et par lækre rabarbersnitter. De er perfekte til at lyse tilværelsen lidt op på sådan en grå regnvejstirsdag – og så gør de sig fortræffelig som en lille snack til specialeskrivningen, hvis man ligesom jeg er dybt begravet i den slags.

Jeg lavede mine rabarbersnitter små og runde fordi jeg synes, at de lige bliver en tand hyggeligere på den måde. Jeg er stor fan af mad i miniudgaver, men du kan selvfølgelig bare lave dem i original “snitte”-facon, hvis du er mere til den slags. Du kan også sagtens skifte rabarbermarmeladen ud med hindbærmarmelade og bum, så står du med en portion helt klassiske hindbærsnitter – det har jeg faktisk selv gjort lige HER.

Rabarbersnitter

Små, runde rabarbersnitter
Cirka 35 stk.

Dej
200 gram blødt smør
350 gram hvedemel
1 æg
125 gram flormelis

Fyld
Rabarbermarmelade

Topping og pynt
Glasur lavet af flormelis og vand
Frysetørrede hindbær

Smid alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor* og kør det til en smuldret masse. Saml dejen uden at ælte den for meget og læg dejen i køleskabet i en halv times tid, da en kold dej er meget nemmere at arbejde med. Del dejen i to og rul dejen ud på et sparsomt meldrysset bord. Stik dejen ud med en udstikker på cirka 5 cm i diameter og læg de runde stykker på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden halvdel dej. Bag bundene i 8-10 minutter ved 180 grader og lad dem køle af på en bagerist.

Når bundene er kølet af placeres en klat rabarbermarmelade på halvdelen af bundene og den anden halvdel pyntes med glasur og frysetørrede hindbær. Til sidst skal rabarbersnitterne bare samles og nydes.

* Har du ikke en foodprocessor kan du sagtens samle dejen med klør fem – igen skal du bare passe på med ikke at ælte dejen for meget.

Rabarbersnitter

No images found!
Try some other hashtag or username