For tre uger siden tilbragte jeg en weekend hjemme hos mine forældre. Før jeg tog derfra den sidste dag, hoppede jeg en tur i min mors træsko og gik på rabarberjagt i deres have. Det blev til en god favnfuld rabarber, som endte hjemme i mit køleskab – og der har de så ligget siden. I går besluttede jeg mig så endelig for, at gøre noget ved de stakkels rabarber. Helt friske var de ikke længere – faktisk slet ikke. De var både bløde og en smule rynkede, men smides ud skulle de ihvertfald ikke! Jeg fik dem renset, skåret ud og tryllet om til en skøn rabarbermarmelade. Jeg spiste marmeladen som topping på min skyr denne morgen, men den ville også gøre sig godt på weekendmorgenbordet ovenpå et godt stykke brød.

Rabarbermarmelade-2

Rabarbermarmelade

200 gram rabarber
1 æble
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning
1 dl vand
1 spsk. chiafrø (kan undlades)

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Skær æblet ud i tern og bland rabarber, æble, vaniljepulver, akaciehonning og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i 15 minutters tid – rør i det af og til. Blend med en stavblender, rør evt. lidt chiafrø i og smag den til i forhold til sødning. Hæld marmeladen på glas og stil den i køleskabet. Efter et par timer har chiafrøene suget væsken til dig og marmeladen har fået det der i min optik er den perfekte konsistens.

Rabarbermarmelade-3

Rabarbermarmelade-1

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele