Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade med æble

For tre uger siden tilbragte jeg en weekend hjemme hos mine forældre. Før jeg tog derfra den sidste dag, hoppede jeg en tur i min mors træsko og gik på rabarberjagt i deres have. Det blev til en god favnfuld rabarber, som endte hjemme i mit køleskab – og der har de så ligget siden. I går besluttede jeg mig så endelig for, at gøre noget ved de stakkels rabarber. Helt friske var de ikke længere – faktisk slet ikke. De var både bløde og en smule rynkede, men smides ud skulle de ihvertfald ikke! Jeg fik dem renset, skåret ud og tryllet om til en skøn rabarbermarmelade med æble. Jeg spiste marmeladen som topping på min skyr denne morgen, men den ville også gøre sig godt på weekendmorgenbordet ovenpå et godt stykke brød.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Rabarbermarmelade

Find den nemme opskrift HER:

Rabarbermarmelade

Ingredienser
  • 200 gram rabarber
  • 1 æble
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. chiafrø kan undlades
Fremgangsmåde
  • Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  • Skær æblet ud i tern og bland rabarber, æble, vaniljepulver, akaciehonning og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i 15 minutters tid – rør i det af og til.
  • Blend med en stavblender, rør evt. lidt chiafrø i og smag den til i forhold til sødning.
  • Hæld marmeladen på glas og stil den i køleskabet. Efter et par timer har chiafrøene suget væsken til sig og marmeladen har fået den perfekte konsistens.
Rabarbermarmelade
No images found!
Try some other hashtag or username