I morgen bliver min pisse seje søster student! Det bliver en dag, jeg ved, hun har set frem til siden hun for seks år siden gav mig huen på. Seks år!? Jeg føler overhovedet ikke, at det er seks år siden jeg med svedige håndflader stod og forklarede en masse om sinus og cosinus foran min matematiklærer og en censor til min sidste eksamen i gymnasiet. Snart skal jeg til at præstere igen – jeg skal nemlig forsvare mit speciale. Skriveprocessen går snart for alvor i gang, men inden da har jeg lige en masse eksperimentelt, der skal afsluttes og en Roskilde Festival der skal nydes. Førstnævnte har resulteret i et par lange dage på studiet, hvilket til dels også skyldes, at sidstnævnte lige hiver en uge ud af min kalender.

I en sådan periode med ekstra lange dage, skal aftensmaden bare være hurtig og nem. Denne ret er begge dele og så smager den helt fantastisk. Retten tager under 10 minutter at sætte over og så skal den ellers bare stå og passe sig selv på komfuret. Jeg er kæmpe fan!

Karry med sød kartoffel og kikærter (vegansk)
2 personer

1 løg
1 fed hvidløg
1 dåse kikærter
1 dåse kokosmælk
1 mellemstor sød kartoffel
2 store tsk. rød karrypasta
Salt og peber
Kokosolie til stegning

Tilbehør
Ris (evt. blomkålsris)
Frisk koriander

Hak løg og hvidløg fint. Skræl den søde kartoffel og skær den ud i små kvadrater. Svits løg og hvidløg i lidt kokosolie på panden til løgene er klare. Tilsæt karrypastaen og lad den stege med lidt før søde kartoffel, kikærter og kokosmælk tilsættes. Lad retten simre uden låg i 15-20 minutter og smag til med salt og peber. Jeg serverede retten med lidt ris og gavmilde mængder frisk koriander.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige