Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

I dag har indtil videre været en utrolig effektiv lørdag med både tøjvask, indkøb, møbelsamling og rengøring på programmet. Pludselig var klokken blevet femten, jeg havde endnu ikke fået spist frokost og maven var så småt begyndt at rumle. Jeg besluttede mig for, at spise tidlig aftensmad og så bare spise lidt let senere, hvis jeg blev sulten. Jeg satte mig foran computeren og surfede lidt rundt på nettet i håb om at finde lidt inspiration. Pludselig dukkede denne opskrift på bagt pasta med laks og spinat fra fantastiske Maria op på skærmen, og jeg vidste med det samme, hvad eftermiddagens menu skulle bestå af. Jeg har fulgt Maria på Instagram siden før hun startede med at blogge og jeg har været fan fra dag et. Hun var dengang gravid og har nu den sødeste datter, laver den skønneste mad og tager de fineste billeder. Maria får min varmeste anbefaling!

Men ja, jeg hoppede så i køkkenet og gik i gang med madlavningen. Der skete så bare det, at jeg ikke er super god til at følge en opskrift, da jeg elsker at sætte mit eget præg på maden. Jeg byttede derfor den færdigkøbte mornaysauce (ikke at der er noget som helst galt med færdigkøbt mornaysauce overhovedet) ud med en hjemmelavet blomkålsversion og tilsatte derudover lidt asparges (som faktisk var Marias egen idé). Resultatet blev helt fantastisk!

Læs også: Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost

Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce
2-3 personer

250 gram fuldkornspasta
3 æg
1 portion blomkåls-mornaysauce (se opskrift herunder) – eller omkring 500 ml “almindelig” mornaysauce
1 løg
2 fed hvidløg
150 gram røget laks
200 gram frisk spinat
1 bundt asparges (250 gram)
50 gram revet ost til toppen
Kokosolie til stegning

Kog pasta til den stadigvæk har en smule bid. Hak løg og hvidløg fint og svits det på panden i kokosolien sammen med den røgede laks skåret i små tern. Tilsæt dernæst spinaten lidt af gangen og vendt rundt til spinaten har lagt sig. Knæk den grove ende af aspargesene, skær dem ud i mindre stykker og vend dem i spinatblandingen. Pisk æggene sammen i en stor skål, tilsæt blomkåls-mornaysauce og rør det godt rundt. Vend nu laks med grøntsager samt den kogte pasta i skålen med æg. Rør det hele godt sammen, hæld det ud i et ovnfast fast og drys med lidt revet ost. Bag retten i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Blomkåls-mornaysauce
400 g blomkål
1 grøntsagsbouillon-terning
1 tsk. muskatnød
50 gram revet ost
Salt og peber

Del blomkålen i mindre buketter og kog blomkålsbuketterne møre i vand tilsat en grøntsagsbouillon-terning. De skal cirka koge i 10 minutter. Hæld vandet fra blomkålen, men gem kogevandet. Blend den kogte blomkål til mos med muskatnød og tilsæt kogevandet lidt af gangen, til den ønskede konsistens er opnået. Jeg brugte cirka 2 dl. Pisk til sidst den revne ost i og smag til med salt og peber.

Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce