Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

Pastafad med laks, spinat og mornaysauce

Bagt pasta (også kaldet pastafad) er en skøn hverdagsret. Det er utrolig nemt at lave og imens retten bliver tilberedt i ovnen, kan man lige nå at få det værste køkkenrod af vejen. På den måde bliver opvasken en smule mere overskuelig efter måltidet. Bagt pasta kan laves i et utal af varianter og her får du opskriften på en skøn omgang bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce.

Læs også: Bagt pasta med kylling og bacon

Mornaysauce med blomkål

Det kan måske lyde lidt mærkeligt med sådan en blomkåls-mornaysauce, men det smager altså helt fantastisk. Ikke at der er noget som helst galt med almindelig mornaysauce (som denne jeg bruger i lasagne) eller færdigkøbt mornaysauce overhovedet, men jeg synes godt, at det kan blive lidt fedt og melet i konsistensen. Især i en ret som denne. Ved at bruge en mornaysauce lavet af blomkål, spare du lidt på mælk, smør og mel og får i stedet banket grøntsagsindholdet op. Og så synes jeg faktisk ikke, at får retten til at smage super meget af blomkål. Prøv det, hvis du har lyst, eller hold dig til en almindelig mornaysauce – retten smager skønt uanset.

Læs også: Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost

Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

Opskrift på bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce

4 personer
Ingredienser
  • 250 gram fuldkornspasta
  • 3 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 gram røget laks
  • 200 gram frisk spinat
  • 1 bundt asparges 250 gram
  • 50 gram revet mozzarella til toppen
  • Olivenolie til stegning
Blomkåls-mornaysauce (kan erstattes af cirka 500 ml “almindelig” mornaysauce)
  • 400 gram blomkål
  • 1 grøntsagsbouillon-terning
  • 1 tsk. muskatnød
  • 50 gram revet mozzarella
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Kog pastaen til den stadigvæk har en smule bid.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på panden i olivenolien sammen med den røgede laks skåret i små tern.
  • Tilsæt spinaten lidt ad gangen og vend rundt til spinaten har lagt sig.
  • Knæk den grove ende af aspargesene, skær dem ud i mindre stykker og vend dem i spinatblandingen.
  • Pisk æggene sammen i en stor skål, tilsæt blomkåls-mornaysauce og rør det godt rundt.
  • Vend laks, grøntsager og den kogte pasta i skålen med æg og rør det hele godt sammen.
  • Hæld blandingen ud i et ovnfast fast og drys med revet mozzarella.
  • Bag pastafadet i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.
Blomkåls-mornaysauce
  • Del blomkålen i mindre buketter og kog blomkålsbuketterne møre i vand tilsat en grøntsagsbouillon-terning. De skal cirka koge i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra blomkålen, men gem kogevandet.
  • Blend den kogte blomkål til mos med muskatnød og tilsæt kogevandet lidt af gangen, til den ønskede konsistens er opnået. Jeg brugte cirka 2 dl.
  • Pisk til sidst den revne ost i og smag saucen til med salt og peber.
Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce