Jeg har løbet den sidste ud af tre afdelinger af Cop Run hertil aften. Det er et intervalbaseret løb, hvor man er tre på et hold og alle løber 5 x 1000 meter. Den første afdeling løb jeg for tre uger siden – det gik fint, men jeg var klart den langsommeste af os tre på holdet. Anden afdeling løb jeg ikke fordi jeg var syg og tredje afdeling, det var så i dag. Igen var jeg den langsommeste.

Efter at jeg er begyndt at løbe mere, deltage i flere løb og især efter, at jeg startede op med min løbetræner Michael, er jeg også begyndt at stifte bekendtskab med flere løbere – især via de sociale medier, men også i virkeligheden.

Det er både godt og skidt. Det motiverer mig, at møde andre løbere og det motiverer mig, at løbe løb, men samtidig tager det også motivationen fra mig. Hvorfor er det, at alle løber hurtigere end mig? Hvorfor er det, at alle kan få tid til seks træningspas om ugen og jeg ikke engang kan få klaret fire? Hvorfor er det, at alle løber 20 km hver weekend, som var det en leg? Måske jeg bare burde droppe det der løb…

På vejen hjem fra Cop Run i dag var jeg sur på mig selv. Sur over, at jeg ikke løb hurtigere end jeg gjorde, sur over, at jeg ikke har passet min træning, sur over, at jeg ikke har spist rigtigt, sur over, at jeg ikke er ligeså god som alle de andre. Jeg var sur, skuffet og ked af det.

Jeg glemte bare noget. Jeg glemte, at jeg for et år siden kæmpede med at løbe 10 km – nu kan jeg løbe 15 uden problemer. Jeg glemte, at jeg har skåret over 8 minutter af min personlige rekord på halvmarathondistancen på 7 måneder. Jeg glemte, at jeg i år har lavet personlige rekorder på både 1 km, 5 km og 10 km ud over den førnævnte på halvmarathon og at jeg om lidt skal løbe marathon.

Så dette er en opsang til mig selv. Jeg er god nok og jeg bliver kun bedre! Selvfølgelig er der nogen, der løber hurtigere end mig og de sociale medier er et glansbillede fyldt med overskud. Så pyt med, at jeg ikke kan løbe 1 km på under fire minutter, men i stedet er fire og et halvt om det og pyt med, at jeg misser en træning her og der. Løb er først og fremmest en konkurrence mod mig selv og det handler om, at jeg skal blive bedre og hurtigere end jeg var for en uge siden! Pyt med alle de andre! Og DU er også god nok!

No images found!
Try some other hashtag or username