Bagt grød med hindbær og rabarber

Der er omkring fem dage, to timer og tredive minutter til, at jeg løber over startlinjen til Copenhagen Marathon. Inden da, skal jeg sørge for, at have fyldt mine kulhydratdepoter helt op og sørge for, at jeg har drukket rigeligt med vand. I den forbindelse har jeg besluttet, at jeg i denne uge skal spise en masse af de gode komplekse kulhydrater til alle mine måltider, og denne morgen skiftede jeg derfor min sædvanlige forholdvis kulhydratfattige morgengreenie ud med en skøn bagt grød med hindbær og rabarber.

Den bagte grød er utrolig nem at lave og smager helt fantastisk – lidt hen af kage faktisk. Den skal dog lige have et stykke tid i ovnen, så er du ikke ultra A-menneske som jeg, skal du nok udskyde projektet til en weekendmorgen, hvor du har lidt bedre tid. Jeg gjorde det, at lige så snart vækkeuret ringede, stod jeg op og rørte grøden sammen og mens den så bagte i ovnen, tog jeg et bad og gjorde mig klar. Portionen blev rigeligt stor, så jeg har endda også lækker morgenmad til i morgen. Hurra! Du kan selvfølgelig også bage grøden dagen før og så bare lige varme den næste morgen.

Læs også: Havregrød med tørret frugt

Bagt grød med hindbær og rabarber

Bagt grød med hindbær og rabarber
2 personer

2,5 dl havregryn
2 spsk. kokossukker
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
75 gram hindbær (jeg brugte frosne)
75 gram rabarber
2,5 dl mælk
2 spsk. smeltet kokosolie
2 spsk. vand + 1 spsk chiafrø

Opvarm ovnen til 175 grader. Bland 2 spsk. vand og 1 spsk. chiafrø i en skål og sæt dem til side i 5-10 minutter, så chiafrøene kan suge væsken og blive til gele. Bland havregryn, kokossukker, kanel og bagepulver med hindbær, rabarber skåret i mindre stykker, mælk, kokosolie og de gelerede chiafrø. Fordel dejen i et smurt fad og bag grøden i omkring 30 minutter eller til den er blevet let gylden på toppen.

Jeg overhældte den første portion med lidt iskold mælk og den anden portion spiste jeg som den var – begge dele smager helt fantastisk!

Bagt grød med hindbær og rabarber

No images found!
Try some other hashtag or username