I fredags havde jeg i anledningen af min fødselsdag inviteret hele familien på aftensmad. Menuen stod sliders med det HELE og det var en kæmpe succes. Maden kom på bordet i små skåle og så blev der ellers bare bygget miniburgere, hygget og spist til den helt store guldmedalje. Her har jeg samlet alt hvad jeg og min kæreste smed på bordet samt opskrifterne på det meste. Burgerbollerne blev helt perfekte, bløde og luftige, kyllingen saftig og fyldt med smag og Big Mac Dressingen var nok den bedste dressing, min kæreste nogensinde har lavet. Resten smagte også helt fantastisk, men disse tre ting var mine klare favoritter. Og så er jeg bare helt vild med mini-burger-konceptet!

Bløde miniburgerboller
20 stk.

50 g gær
1 dl lunkent vand
3 spsk. creme fraiche
3 spsk. sukker
1 1/2 tsk. groft salt
60 gram blødt smør
Cirka 400 gram hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø til pynt

Udblød gæren i vandet og rør creme fraiche, salt og sukker i. Tilsæt det bløde smør og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen til en blød dej. Lad dejen hvile i et kvarters tid før dejen formes til små boller. Jeg vejede bollerne af, så de alle vejede lige omkring 40 gram – det var en rigtig fin størrelse. Tryk bollerne flade med hånden, pensel dem med æg og drys sesam. Lad bollerne hæve en times tid før de bages i 8-10 minutter ved 230 grader.

Kød:
– Almindelige hakkebøffer
– Bacon

Krydrede hakkebøffer
15 stk.

750 gram hakket oksekød
285 gram bacon, finthakket
2 løg, finthakket
2 store håndfulde hakket ramsløg, finthakket
2 peberfrugter, finthakket

Ælt bacon, løg, ramsløg og peberfrugt godt ind i kødet og form farsen til små hakkebøffer. Jeg stegte dem på panden og krydrede dem med salt og peber lige inden servering.

Kylling med ramsløg
Marinade til 1 kg kyllingeinderfilet:
3 fed pressede hvidløg
2 små salatløg
1 spsk. honning
1 spsk. soya
1 spsk. paprika
1 stor håndfulde finthakket ramsløg
Salt og peber

Bland marinaden godt sammen og lad kyllingeinderfileterne trække i marinaden i et par timer – gerne natten over. Jeg stegte filteterne på grillpanden lige inden servering.

Skinkemignon
500 gram skinkemignon
En håndfuld ramsløg
Paprika
Salt og peber
Timian
Spidskommen
Chiliflager
Akaciehonning

Gnid alle krydderierne, honning og ramsløg ud over mignonen og pak den ind i film. Lad den trækket et par timer i køleskabet før tilberedning. Jeg grillede den ved svag varme i et par timer på grillen.

Dressinger:
Mayonnaise
Ketchup

Chilimayo
150 gram mayonnaise
Finthakket chili efter smag og behag
1/2 tsk. røget paprika
1 1/2 tsk. paprika

Aioli
150 gram mayonnaise
4 fed presset hvidløg

Big Mac Dressing
250 gram creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
5 finthakkede syltede agurker
1 spsk. ketchup
2 tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver
Et par dråber tabasco
Salt og peber

Fyld:
– Iceberg
– Rucola
– Lilla spidskål
Syltede agurker
– Rå løg (både røde og hvide)
– Ristede løg
Syltede rødløg
– Agurk
– Peberfrugt
– Tomater
– Ost (cheddar og normal hvid ost)
– Minispejlæg lavet af vagelæg

Tzatziki
2 1/2 agurk
500 gram græsk yoghurt
4 fed presset hvidløg
Salt og peber

Halver agurkerne og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern og pres vandet ud af de revne agurker med hænderne. Bland agurk med græsk yoghurt og hvidløg og smag til med salt og peber.

Coleslaw
100 g cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

2-3 store groftrevne gulerødder
200 g fintsnittet hvidkål

1 lille håndfuld persille, grofthakket

Rør cremefraichen sammen med mayonnaise, dijonsennep og citronsaft og smag til med salt og peber. Vend gulerødderne og hvidkålen i dressingen og stil salaten på køl i mindst ½ time og pynt med persille før servering.

Jeg havde også lavet en ordentlig om kartoffelfritter. Det var bare kartofler skåret i tynde stave, vendt med olie, salt, peber og paprika og bagt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag