Ovnbagte falafler

Jeg kan godt lide nem mad – og jeg kan godt lide at have hurtige løsninger i fryseren. I weekenden lavede jeg disse skønne ovnbagte falafler, som med det samme røg i fryseren. Så har jeg altid lige lidt hurtigt tilbehør til lidt grøntsager, fyld i en wrap eller topping til en salat, når hverdagen banker lidt for hårdt på døren. Jeg har før delt en opskrift på falafler, men denne gang har jeg bagt dem i ovnen for nemhedens skyld og tilsat lidt sesam for smagens skyld.

Ovnbagte falafler// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Ovnbagte falafler med sesam
Cirka 20 stk.

2,5 dl tørrede kikærter udblødt i rigeligt vand natten over
1 stor håndfuld persille (koriander fungerer også glimrende)
1 lille finthakket løg
5 fed presset hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
Et drys cayennepeber
¼ tsk. bagepulver
1 tsk. citronsaft
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. loppefrøskaller (1 spsk. hvedemel kan også bruges)
Olivenolie til pensling

Hæld vandet fra kikærterne og tør dem grundigt i et viskestykke. Bland kikærterne med persille, løg, hvidløg, spidskommen, salt, cayennepeber, bagepulver og citronsaft i en foodprocessor. Brug pulsfunktionen til ingredienserne er godt fordelt, uden at være helt ensartet. En stavblender kan med lidt tålmodighed også klare jobbet. Hæld massen over i en skål og vend sesamfrø og loppefrøskaller i dejen. Form dejen til kugler, placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem lidt flade. Pensl falafelkuglerne med olivenolie før de bages ved 200 grader i 20-25 minutter eller til de er sprøde og gyldne.

Ovnbagte falafler

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige