I dag har indtil videre været en helt fantastisk dag! Jeg har brugt formiddagen på Østerbro til Nike Marathontest 4, som var det sidste og fjerde testløb før Copenhagen Marathon til mig. Distancen denne gang var 21,097 km – altså et halvmarathon.

Da jeg vågnede i morges gad jeg virkelig ikke. I sidste weekend havde jeg en virkelig træls løbeoplevelse, i tirsdag var jeg til Cop Run, som gik udemærket, men i fredags havde jeg igen en dårlig tur. Jeg løb 6 rolige km, hvor jeg trods tempoet, havde virkelig mange smerter i skinnebenene. Forventningerne til dagens løb var derfor skruet helt ned!

Ved startet stillede jeg mig  i startgruppen med en sluttid på 1:45:00 vel vidende, at jeg nok ikke ville kunne følge med. Der gik heller ikke mere end et par minutter, før jeg befandt mig bagerst i gruppen og inden 1 km var jeg sakket endnu længere bagud.

Vinden i dag var strid, og fordi jeg så hurtigt havde mistet kontakten til gruppen af løbere i startgruppen, løb jeg hele ruten stort set alene. Det betød, at jeg ingen havde at ligge i læ bagved og ingen at følge for at holde tempoet. Det var hårdt – især i modvind!

De første 13 km gik faktisk rigtig fint – benene var gode og tempoet var stabilt. Ved omkring 14 km gik ruten rundt om en af de københavnske søer og her var vinden ualmindelig hård, og tempoet faldt drastisk. Ved 18 km var jeg så presset, at jeg overhovedet ikke skænkede tempoet en tanke, men bare koncentrerede mig om, at komme helskindet i mål. Jeg løb over målstregen efter 1 time 46 minutter og 33 sekunder, hvilket betød, at jeg i gennemsnit havde løbet med et tempo på 5:02 min/km. Yeeees!

Til Copenhagen Half Marathon tilbage i september hed tiden 1:54:55, som indtil i dag har været min PR på distancen. Det er en forbedring på mere end 8 minutter på syv måneder trods flere skader og manglende motivation. Jeg er kæmpe stolt og utrolig glad – og så klar til Copenhagen Marathon om 5 uger!

No images found!
Try some other hashtag or username