Forårssalat med asparges og radiser

Opskrift på skøn salat med asparges og radiser

Aspargessæsonen er lige om hjørnet og da jeg fandt et bundt asparges til en overkommelig pris forleden, røg det straks i kurven. Asparges er for mig smagen af forår og jeg synes sæsonen er alt for kort. Derfor tænker jeg, at det kun er godt, at jeg er tyvstartet lidt. Jeg brugte aspargesene i en skøn salat fyldt med alt det bedste fra foråret. Det blev til en fantastisk forårssalat med asparges, radiser og ærter.

Aspargesene blev kort ristet i ovnen, så de mistede den helt rå smag, men stadigvæk havde massere af bid. De ristede asparges blev derefter blandet med lidt salat, squash, radiser og ærter, vendt i en simpel dressing og toppet med ristede nødder. Jeg var desværre lidt for tidligt ude i forhold til friske ærter, så det blev fra frost denne gang. Om en måneds tid, når jeg helt sikkert skal lave denne salat igen, bliver det med lækre friskbælgede ærter. Det vil kun gøre salaten endnu bedre!

Foråssalaten med asparges og radiser passer til alt der kan grilles, så det er altså bare om at få tændt op og smidt lidt lækkert på.

Læs også: Butterdejspakker med asparges, parmaskinke og ost

Forårssalat med asparges og radiser

Find den nemme opskrift på forårssalat med asparges og radiser her:

Forårssalat med asparges og radiser

Ingredienser
 • 1 bundt asparges
 • 2 dl ærter gerne friskbælgede
 • 5 radiser i tynde skiver
 • 1/2 squash skåret i tynde strimler
 • En god håndfuld snittet salat jeg brugte iceberg
 • 50 gram feta
 • En håndfuld ristede pekannødder andre nødder kan også bruges
Dressing
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Nip enderne af aspargesene og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie ud over og rist aspargesene ved 200 grader i 5-10 minutter – de skal stadigvæk have godt med bid. Lad dem køle af og skær dem så midt over på den lange led.
 • Bland en dressing af citronsaft og olivenolie og smag den til med salt og peber.
 • Vend forsigtigt aspargesene, ærter, radiseskiver, squashstrimler og salat sammen.
 • Smuldr fetaen ud over salaten og hældt dressingen på.
 • Lige før servering drysses med grofthakkede ristede pekannødder.
Forårssalat med asparges og radiser