Først er der ketchuppen, som jeg vil væde på, er at finde i stort set alle danske hjem. Det er en basisting af de helt klassiske, som de færreste nok har prøvet at lave selv. Vil du alligevel kaste dig ud i at lave en lidt sundere version end den gode fra Heinz, finder du min opskrift på ketchup lige HER.

Den næste basisdressing er min absolutte favorit, nemlig mayonnaisen. Jeg elsker mayonnaise, men har altid hadet at lave det selv! Jeg kan slet ikke tælle hvor mange skilte mayonnaiser, jeg har måtte smide i skraldespanden fordi jeg kom til at tilsætte olien for hurtigt, temperaturforskellene var for store eller blot på grund af dårlig karma. Sidste år fandt jeg så endelig en måde at lave skøn, cremet mayonnaise på, der (næsten) ikke kan gå galt! Og det der med at tempererer ingredienserne er fuldstændig ligegyldigt! Opskriften får du lige det næste billede.

Mayonnaise på den virkelige nemme måde

1 helt æg
2 dl olie
Saften fra ½ lime
Salt

Slå ægget ud i et glas – jeg brugte det, der hører til min stavblender. Tilsæt lime og salt og hæld så olien over. Lad det stå et minuts tid indtil ægget har lagt sig på bunden. Stik nu din stavblender helt ned på bunden af glasset. Tænd stavblenderen, men bevæg den ikke, og tæl til 30. Bevæg nu langsomt stavblenderen op, mens den stadigvæk kører, så du får blendet den sidste olie med ind og voilá – lynhurtig mayo på den virkelige nemme måde!

Den tredje og sidste basisdressing er en ægte klassiker, nemlig thousand island dressingen. Jeg har virkelig spist meget thousand island dressing i årenes løb, selvom creme fraiche dressingen nok har overhalet den skønne orange klassiker indenom på det seneste. Thousand island dressingen er et skønt mix af ketchup og mayonnaise og opskriften finder du lige HER.