Denne ret minder mig om hjem! Smagen og duften gør mig simpelthen helt nostalgisk. Egentlig er der ikke noget specielt over retten andet end at min mor ofte lavede den og at det var en af de første retter, jeg selv lærte at lave – efter opskrift, selvfølgelig. Sådanne retter tror jeg vi alle har. I denne version har jeg skiftet den friske pasta ud med denne melfrie båndpasta, men bortset fra det, er opskriften den, som jeg huskede at skrive ned og tage med, da jeg flyttede hjemmefra – og som jeg har lavet utallige gange siden.

Pastagratin
3-4 personer

500 gram hakket svinekød
1 løg
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1,5 dl rødvin
1,5 dl svinebouillon
2 dl mælk eller fløde
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
Salt og peber
Kokosolie til stegning

En portion af denne melfrie “båndpasta” eller 200 gram frisk pasta (kogt)
100 gram revet ost

Hak løget fint og svits det på panden i kokosolien. Tilsæt paprika og når løgene er blevet klare, brunes kødet. Tilsæt tomatpuré og svits den med et par minutter før rødvin, bouillon, mælk, oregano og timian tilsættes. Lad saucen simre i cirka 15 minutter uden låg og smag til med salt og peber. Bland saucen med pastaen i et fad og drys med revet ost. Gratiner retten ved 200 grader i cirka 30 minutter.

  • S har jeg alts skudt koldsklsssonen i gang!  koldskl
  • Fejrer en helt nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave