Denne ret minder mig om hjem! Smagen og duften gør mig simpelthen helt nostalgisk. Egentlig er der ikke noget specielt over retten andet end at min mor ofte lavede den og at det var en af de første retter, jeg selv lærte at lave – efter opskrift, selvfølgelig. Sådanne retter tror jeg vi alle har. I denne version har jeg skiftet den friske pasta ud med denne melfrie båndpasta, men bortset fra det, er opskriften den, som jeg huskede at skrive ned og tage med, da jeg flyttede hjemmefra – og som jeg har lavet utallige gange siden.

Pastagratin
3-4 personer

500 gram hakket svinekød
1 løg
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1,5 dl rødvin
1,5 dl svinebouillon
2 dl mælk eller fløde
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
Salt og peber
Kokosolie til stegning

En portion af denne melfrie “båndpasta” eller 200 gram frisk pasta (kogt)
100 gram revet ost

Hak løget fint og svits det på panden i kokosolien. Tilsæt paprika og når løgene er blevet klare, brunes kødet. Tilsæt tomatpuré og svits den med et par minutter før rødvin, bouillon, mælk, oregano og timian tilsættes. Lad saucen simre i cirka 15 minutter uden låg og smag til med salt og peber. Bland saucen med pastaen i et fad og drys med revet ost. Gratiner retten ved 200 grader i cirka 30 minutter.

  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt
  • Jeg gad godt have startet dagen med en omgang bagt