Denne ret minder mig om hjem! Smagen og duften gør mig simpelthen helt nostalgisk. Egentlig er der ikke noget specielt over retten andet end at min mor ofte lavede den og at det var en af de første retter, jeg selv lærte at lave – efter opskrift, selvfølgelig. Sådanne retter tror jeg vi alle har. I denne version har jeg skiftet den friske pasta ud med denne melfrie båndpasta, men bortset fra det, er opskriften den, som jeg huskede at skrive ned og tage med, da jeg flyttede hjemmefra – og som jeg har lavet utallige gange siden.

Pastagratin
3-4 personer

500 gram hakket svinekød
1 løg
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1,5 dl rødvin
1,5 dl svinebouillon
2 dl mælk eller fløde
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
Salt og peber
Kokosolie til stegning

En portion af denne melfrie “båndpasta” eller 200 gram frisk pasta (kogt)
100 gram revet ost

Hak løget fint og svits det på panden i kokosolien. Tilsæt paprika og når løgene er blevet klare, brunes kødet. Tilsæt tomatpuré og svits den med et par minutter før rødvin, bouillon, mælk, oregano og timian tilsættes. Lad saucen simre i cirka 15 minutter uden låg og smag til med salt og peber. Bland saucen med pastaen i et fad og drys med revet ost. Gratiner retten ved 200 grader i cirka 30 minutter.

  • I dag er der prcis seks dage til jeg kan
  • Biksemad gr man aldrig galt i byen med Hvad str
  • Denne sknne trte med grskar champignon og timian har ramt
  • Browniecookies med karamel og havsalt browniecookies deterjofredag
  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller