I søndags brugte jeg en stor del af dagen i køkkenet, og én af de ting, der kom ud af det, var denne skønne bowl. Den er fuld af smag og forskellige konsistenser og så mætter den godt og længe. Bowlen kan virke lidt omstændig at lave, da den indeholder mange forskellige elementer, men det er faktisk ikke så slemt. Kikærterne, de søde kartofler og broccolien skal have 20-25 minutter i ovnen, og mens de steger, koger man quinoaen og rister grønkålen og på omkring en halv time har man så den lækreste frokost. Bowlen smager også fantastisk godt kold, og er dermed perfekt til madpakken. Jeg er kæmpe fan!

Luksus quinoa bowl med bagte grøntsager
2 portioner

Hvidløgsbroccoli
200 gram broccolibuketter
2 spsk. olivenolie
2 fed presset hvidløg
Salt og peber

BBQ kikærter

Karryristede søde kartofler
1 lille sød kartoffel skåret i skiver
1 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
Salt

Put broccolibuketterne i en stor frysepose. Tilsæt olivenolie, hvidløg, salt og peber og ryst posen godt. Fordel buketterne på den ene tredjedel af en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kikærterne i BBQ-krydderiet og fordel dem på den anden tredjedel af en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kartoffelskiverne med olivenolie, karry og salt og fordel dem på den sidste tredjedel. Bag grøntsagerne og kikærterne i 10-12 minutter ved 200 grader, vendt rundt i det hele og giv det 10-12 minutter mere.

Mens grøntsagerne bager koger du quinoaen og tilbereder grønkålen.

Quinoa
1 dl quinoa
2 dl vand

Kog quinoaen i 15 minutter.

Chili-lime grønkål
2 håndfulde grønkål
1 tsk. olivenolie
Saften fra ¼ lime
½ tsk. chilipulver
Salt og peber

Snit grønkålen i mindre stykker og steg den i olivenolie på panden i 5 minutters tid. Tilsæt limesaft, chilipulver, salt og peber, vendt godt rundt og steg grønkålen i yderligere 2-3 minutter.

Tilbehør
Avocado
Lime

No images found!
Try some other hashtag or username