Kålrabibøffer med fritter og broccolicouscous

Vegetariske bøffer af kålrabi serveret med fritter og broccolicouscous

Jeg er begyndt at prøve at spise lidt mindre kød, men jeg synes godt nok det er svært! Kød er for mig en stor del af aftensmåltidet, og jeg bygger tit måltidet op omkring kødet. Men jeg øver mig! Forleden overgik jeg mig selv – vegetarisk set. Jeg biksede et par kålrabibøffer sammen og serverede dem med fritter og en broccolicouscous med avocadodressing. Hold da helt op, hvor smagte det godt. “Bøfferne” havde den helt rigtige konsistens og smagte fantastisk! De er lavet af kålrabi, som jeg aldrig havde hørt om før, men fik med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne forleden. Den minder lidt om knoldselleri i både konsistens og udseende, men smager anderledes. Kan du ikke lige få fat i kålrabi, så kan den i denne opskrift udskiftes med en hvilken som helst anden rodfrugt.

Læs også: Ovnbagte falafler med sesam

Kålrabibøffer med fritter og broccolicouscous

Find opskrifterne på kålrabibøffer, fritter og broccolicouscous med avocadodressing her:

Kålrabibøffer, fritter og broccolicouscous med avocadodressing

2 personer
Ingredienser
Kålrabibøffer
  • 170 gram kålrabi eller anden rodfrugt
  • 1 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 lille håndfuld grofthakket persille
  • 20 gram revet ost
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Fritter
  • 200 gram kålrabi eller anden rodfrugt
  • 4 gulerødder
  • ½ spsk. timian
  • Olivenolie
Broccolicouscous med avocadodressing
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram edamamebønner
  • 1 æble
  • 1 moden avocado
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Kålrabibøffer
  • Riv kålrabien groft og bland den godt med de øvrige ingredienser.
  • Lad farsen hvile i 10 minutters tid før du former den til fire bøffer.
  • Steg bøfferne på panden i rigeligt smør eller olie.
Fritter
  • Skær kålrabi og gulerødder i stave, vend dem i en god sjat olivenolie og timian og bag dem i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Vend rundt i dem af og til.
Broccolicouscous med avocadodressing
  • Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i grove tern. Kom både buketter og stok i en foodprocessor og brug pulsfunktionen til broccolien er blevet helt fint fordelt og minder lidt om couscous.
  • Bland broccolicouscous med edamamebønner og et æble i tern.
  • Mos avocadoen og bland den med æblecidereddike, presset hvidløg, limesaft, salt og peber.
  • Vend cirka halvdelen af dressingen rundt i salaten. Brug den anden halvdel som dyppelse til rodfrugtfritterne.

Flere vegetariske opskrifter

Kan du godt lide grøntsagsbøffer, så kan jeg anbefale disse quinoadunser, der bliver let sprøde og som ud over quinoa er lavet af gulerødder. Jeg kan også anbefale disse squashfrikadeller, disse frikadeller med sød kartoffel eller disse vegetariske burgerbøffer af bønner og søde kartofler.

Er du mere på udkig efter vegetariske retter, så skulle du tage at prøve denne karry med sød kartoffel og kikærter. Den smager bare helt fantastisk. Der er også denne one pot pasta med spinat, champignon og mascarpone, en omgang speltpandekager med vegetarisk fyld, vegetarisk indisk korma eller denne vegetarisk bolognese med røde linser. Alle retterne har det tilfælles at de smager virkelig godt og at man overhovedet ikke mangler kødet.

Læs også: Wraps med hummus og grillet squash

Kålrabibøffer med fritter og broccolicouscous