Jeg er begyndt at prøve at spise lidt mindre kød, men jeg synes godt nok det er svært! Kød er for mig en stor del af aftensmåltidet, og jeg bygger tit måltidet op omkring kødet. Men jeg øver mig! Forleden overgik jeg mig selv – vegetarisk set. Jeg biksede nedenstående ret sammen og hold da helt op hvor smagte det godt. “Bøfferne” havde den helt rigtige konsistens og smagte fantastisk! De er lavet af kålrabi, som jeg aldrig havde hørt om før, men fik med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne forleden. Den minder lidt om knoldselleri i både konsistens og udseende, men smager anderledes. Kan du ikke lige få fat i kålrabi, så kan den i denne opskrift udskiftes med en hvilken som helst anden rodfrugt.

Kålrabibøffer
4 stk.

170 gram kålrabi (eller anden rodfrugt)
1 æg
2 spsk. loppefrøskaller (eller 1 spsk. mel)
1 lille håndfuld grofthakket persille
20 gram revet ost
1 fed presset hvidløg
Salt og peber
Kokosolie til stegning

Riv kålrabien groft og bland den godt med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 10 minutters tid før du former den til fire bøffer. Steg bøfferne på panden i rigeligt kokosolie.

Rodfrugtfritter
2 personer

200 gram kålrabi (eller anden rodfrugt)
4 gulerødder
½ spsk. timian
Olivenolie

Skær kålrabi og gulerødder i stave, vend dem i en god sjat olivenolie og timian og bag dem i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Vend rundt i dem af og til.

Broccolicouscous med avocadodressing
2 personer

200 gram broccoli
100 gram edamamebønner
1 æble

Dressing
1 moden avocado
1 spsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg
Saften fra ½ lime
Salt og peber

Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i grove tern. Kom det hele i en foodprocessor og brug pulsfunktionen til broccolien er blevet helt fint fordelt og minder lidt om couscous. Bland broccolicouscous med edamamebønner og et æble i tern.

Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og vend cirka halvdelen af dressingen rundt i salaten. Brug den anden halvdel som dyppelse til rodfrugtfritterne.