Blomkål? I en kage!? Ja, du læste rigtigt… Jeg var selv virkelig skeptisk, men kunne ikke lade være med at give det et forsøg alligvel. Hold da nu helt op, hvor smager denne blomkålsbrownie bare helt fantastisk! Blomkålssmagen bryder overhovedet ikke igennem, men blomkålen gør  brownien helt fantastisk blød og luftig. Derudover er kagen glutenfri og uden raffineret sukker – så bliver det vist næsten ikke bedre, vel? Jeg har allerede spist alle kanterne plus et kæmpe stykke, og jeg overvejer kraftigt at gå ud og nuppe et stykke mere. Jeg er kæmpe, kæmpe fan!

Blomkålsbrownie
12 stykker

200 gram blomkål
1 dl mandelmælk
60 gram mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
2 spsk. cremefraiche
3 æg
100 gram mandler malet til mel
3 spsk. almindeligt kokosmel
3 spsk. kakaopulver
1 spsk. kokossukker
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
Et nip salt

Frosting
40 gram mørk chokolade
2 spsk. mandelmælk
2 spsk. græsk yoghurt

Blend blomkålen helt fint, tilsæt mandelmælk og blend til du har en helt ensartet masse. Smelt kokosolien sammen med chokoladen og creme fraichen og tilsæt den smeltede masse til blomkålspuréen. Tilsæt æg og blend godt. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og vend den våde masse deri. Fordel dejen i en passende form og bag brownien ved 200 grader i cirka 30 minutter. Smelt den mørke chokolade til frostingen sammen med mandelmælken og rør den græske yoghurt ud deri. Fordel frostingen på en let afkølet kage og lad så kagen køle helt af, før den skæres ud i passende stykker.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip