I dag har min kære lillesøster fødselsdag og hun skal selvfølgelig fejres! Der er hele seks år imellem mig og min søster og det har gjort, at hun altid har været lille i mine øjne. Problemet er, at hun i dag fylder 19 år og jeg ikke føler mig en dag ældre end 23 – det er som om, at matematikken ikke går op? Da hun fik kørekort, var jeg ved at falde død om, og til sommer bliver hun student. STUDENT! Det er jeg da kun lige blevet? Måske jeg bare skal til at indse, at hun er ved at være voksen og jeg selv er ved at være endnu mere voksen – og jeg at jeg ikke gøre en pind ved det! Det er nu alligevel lidt hårdt, synes jeg nok…

Men nok om alder og videre til dagens opskrift. Butternut squash er så småt på vej ud af sæson og man skal efterhånden være heldig for at finde dem. Jeg fik dette med i min seneste grøntsagskasse fra Aarstiderne, men tror desværre, at det er sidste gang, at græskar finder ved til mit køkken i denne sæson. Til gengæld går vi sommeren i møde og andre lækre og farverige sager kommer i sæson – det glæder jeg mig til!

Butternut squash og bacon salat
2 personer

Bagt butternut squash med timian
1/2 butternut squash
1 spsk. olivenolie
1 tsk. timian
Salt og peber

Salat
Et par håndfulde grønkål
100 gram bacon
1 lille rødløg
En håndfuld tørrede tranebær
25 gram feta
En håndfuld hakkede pekannødder (eller andre nødder)

Dressing
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Skær skrællen af græskaret og skrab kernerne ud. Skær græskaret i tern, vend dem med olivenolie, timian, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag græskarternene ved 200 grader i 15-20 minutter, vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere.

Bland alle ingredienserne til dressingen. Hak grønkålen groft og massér dressingen godt ind i grønkålen, så den bliver helt skøn og blød. Skær baconen i tern, steg dem på en tør pande og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Hak rødløget fint. Bland grønkål med bacontern, rødløg, tranebær og græskartern og top med feta og hakkede pekannødder inden servering.