Salat med butternut squash og bacon

Opskrift på salat med bagt butternut squash

Jeg elsker at bage græskar og bruge det i salater og her finder du opskriften på en skøn salat med butternut squash. Græskaret skæres i tern og er her bagt med timian. Når græskar bliver bagt, bliver det helt blødt og får en dejlig sød smag. Det smager helt fantastisk, men for at salaten ikke skal blive for sød eller blød, er det vigtigt at tilføje nogen salte og sprøde ingredienser. Har har jeg valgt grønkål og nødder for at give salaten knas og sprødhed. Feta og bacon er begge salte råvarer og passer derfor perfekt i en salat med bagt butternut squash.

Og så en lille sidebemærkning… I dag har min kære lillesøster fødselsdag og hun skal selvfølgelig fejres! Der er hele seks år imellem mig og min søster og det har gjort, at hun altid har været lille i mine øjne. Problemet er, at hun i dag fylder 19 år og jeg ikke føler mig en dag ældre end 23 – det er som om, at matematikken ikke går op? Da hun fik kørekort, var jeg ved at falde død om, og til sommer bliver hun student. STUDENT! Det er jeg da kun lige blevet? Måske jeg bare skal til at indse, at hun er ved at være voksen og jeg selv er ved at være endnu mere voksen – og jeg at jeg ikke gøre en pind ved det! Det er nu alligevel lidt hårdt, synes jeg nok…

Men nok om alder og tilbage til dagens opskrift, som I finder nedenfor. Jeg har valgt at dele opskriften nu, selvom butternut squash så småt er på vej ud af sæson og man efterhånden skal være heldig for at finde dem. Jeg var heldig at få et med i min seneste grøntsagskasse fra Aarstiderne, men jeg tror desværre, at det er sidste gang, at græskar finder vej til mit køkken i denne sæson. Kan du ikke finde et græskar nu, så gem opskriften til når efteråret banker på og glæd dig i stedet over, at vi går sommeren i møde og en masse andre lækre og farverige sager snart kommer i sæson.

Læs også: Opskrift på grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt

Salat med butternut squash og bacon

Find den nemme opskrift på salat med butternut squash og bacon her:

Salat med butternut squash og bacon

2 personer
Ingredienser
Bagt butternut squash med timian
  • 1/2 butternut squash græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber
Salat
  • Et par håndfulde grønkål
  • 100 gram bacon
  • 1 lille rødløg
  • En håndfuld tørrede tranebær
  • 25 gram feta
  • En håndfuld hakkede pekannødder eller andre nødder
Dressing
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skær skrællen af græskaret og skrab kernerne ud.
  • Skær græskaret i tern, vend dem med olivenolie, timian, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskarternene ved 200 grader i 15-20 minutter, vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til med salt og peber.
  • Hak grønkålen groft og massér dressingen godt ind i grønkålen, så den bliver helt skøn og blød.
  • Skær baconen i tern, steg det på en tør pande og lad det køle af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak rødløget fint.
  • Bland grønkål med bacontern, rødløg, tranebær og græskartern og top med feta og hakkede nødder inden servering.
Salat med butternut squash og bacon