Jeg var nødt til at tage en hjemmearbejdsdag i dag, da en håndværker havde meldt sin ankomst mellem 8.00 og 15.00 – hvad kan man lige bruge det til? Jeg havde håbet, at han ville komme tidligt, så jeg alligevel kunne komme afsted, men nej. Omkring klokken 13.00 bankede han på og fem minutter senere var han ude af døren igen. Det er bare typisk! Da han var gået, besluttede jeg at forkæle mig selv med en lækker frokost – det synes jeg ligesom, at jeg havde fortjent. Det blev til disse blomkålstortillas med kokoscoleslaw og BBQ-kikærter og det var lige hvad jeg trængte til. Lidt stærkt, lidt sødt, lidt salt, spækket med grønt og fyldt med smag!

Blomkålstortillas
6 stk.

470 gram blomkålsris
2 æg
1 lille håndfuld grofthakket persille
Saften fra ½ lime
Salt og peber

Put blomkålsrisene op i en beholder, der kan tåle at komme i mikroovnen og giv dem 2 minutter. Rør rundt i dem og giv dem 2 minutter mere. Kom blomkålsrisene op i et viskestykke og vrid væden fra, men pas på, for det er virkelig varmt! Når alt væden er vredet fra, blandes blomkålsrisene med æg, persille, lime, salt og peber. Fordel blandingen som seks runde ”tortillas” på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10 minutter ved 200 grader. Når tiden er gået, vendes de forsigtigt og bages 5 minutter mere.

Kokoscoleslaw
2 personer

200 gram spidskål
200 gram rødkål

Dressing
Den fede del af en dåse kokosmælk
Et par spsk. af kokosvandet
2 tsk. sukrin (eller anden sødning)
2 tsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Snit spidskål og rødkål fint. Tag den fede del af en dåse kokosmælk og pisk den sammen med sukrin, æbleeddike, dijonsennep og fortynd med lidt af kokosvandet, til dressingen har en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og vend det snittede kål i.

TIP! Lav gerne salaten i god tid og lad den trække i køleskabet, så den er helt kold ved servering.

BBQ-kikærter
2 personer

1 dåse kikærter

BBQ krydderiblanding
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. groft salt
1 tsk. chilipulver
1 tsk. kokossukker
½ tsk. røget paprika

Bland alle ingredienserne til BBQ krydderiblandingen sammen. Vend kikærterne i krydderiblandingen – det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter til de er sprøde. Vend rundt i dem af og til.