Så blev det endelig fredag! Jeg synes godt nok, at ugen har været lang, selvom jeg havde fri i mandags. Weekenden er proppet og bliver en travl en af slagsen, så mon ikke, at næste uge bliver lige så lang – hvis ikke længere?

Hvis du har en smule mere overskud og tid i weekenden end mig, så foreslår jeg, at du kaster dig over en omgang simremad. Simremad er simpelthen noget jeg får alt for sjældent! Det er jo ikke særlig svært eller krævende, men det kræver bare, at man går i gang i god tid, hvilket godt kan være lidt svært i en travl hverdag – og travl weekend ikke mindst. Heldigvis har min kæreste lidt mere tid end mig, så en dag jeg kom træt hjem fra studiet en sen eftermiddag, havde han lavet denne ret til mig. Braiserede svinekæber med svampe og to slags fritter – eller faktisk tre slags fritter, for han havde lavet kartoffelfritter til sig selv. Det smagte helt fantastisk, og den reelle arbejdstid er næsten ingenting, for det smarte med simremad er jo, at det bare står og passer sig selv det meste af tiden.

Braiserede svinekæber
2 personer

4 svinekæber
1 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
3 laurbærblade
10 peberkorn
1 mørk øl
3 champignon
Smør til stegning

Tilbehør
5 champignon
1 fed finthakket hvidløg

Smelt smørret i en gryde til det er brunt og steg svinekæberne heri 2-5 minutter. Tag dem op og læg dem til side. Hak løg. hvidløg og champignon groft og skær gulerødderne i tykke skiver. Kom løg, hvidløg og gulerødder op i gryden og steg det et par minutter. Kom svinekæberne tilbage i gryden sammen med laurbærblade og peberkorn, hæld øllen ved og spæd op med vand til svinekæberne er dækket. Lad retten stå og simre under låg i 2-4 timer.

Tag svinekæberne op, si saucen og kog den ind til den har den ønskede konsistens og smag til med salt og peber. Skær champignonerne til tilbehøret ud i skiver og svits dem på panden sammen med hvidløg. Lige før servering varmes kæberne op ved at stege dem i en smule smør på panden. Servér svinekæberne med de stegte svampe og sovsen over. Jeg spiste desuden lidt bønnefritter og græskarfritter til.

Start eventuelt dagen før med at gnubbe godt med salt ind i svinekæberne og lade dem ligge og trække i køleskabet.