Quinoasalat med sprøde kikærter

Salat med quinoa og sprøde kikærter

Jeg øver mig i at spise lidt mindre kød. Det er ikke fordi jeg vil være vegetar, veganer eller andet, men mest fordi jeg faktisk er blevet lidt træt af det. Derudover synes jeg, at godt kød er så forfærdeligt dyrt, hvis man gerne vil have andet end det hakkede af slagsen. Kæresten er ikke helt enig og et måltid uden kød, er ikke noget jeg kan trumfe igennem, når han er hjemme (endnu) – men arbejder på det! I stedet udnytter jeg oftest de dage jeg er alene hjemme til formålet. I går fik jeg derfor denne quinoasalat med sprøde kikærter til aftensmad og jeg spår, at det bliver min nye go-to salat til både frokost og aftensmad. Den smagte nemlig helt fantastisk.

Salaten er lavet på en bund af feldsalat. Jeg har for nyligt fået øjnene op for den salattype og jeg er blevet helt vild med den. Den er dejlig blød og sprød på samme tid og så smager den skønt uden at smage af for meget. For at få salaten til at mætte, kom jeg lidt quinoa i og jeg toppede den med en omgang sprøde kikærter og lidt pistacienødder for, at der også var lidt at tygge i. Derudover er der også appelsin og granatæble i. Jeg blev mæt og glad og savnede slet ikke kødet.

Læs også: Den klassiske broccolisalat

Quinoasalat med sprøde kikærter

Find den nemme opskrift på quinoasalat med sprøde kikærter her:

Quinoasalat med sprøde kikærter

2 portioner
Ingredienser
Sprøde kikærter
 • 1 dåse kikærter
 • Lidt olivenolie
 • 1 tsk. paprika
Salat
 • 1 dl quinoa
 • 2 store håndfuld feldsalat
 • 2 appelsiner
 • Kernerne fra ½ granatæble
 • 1 håndfuld pistacienødder
 • Et par friske grofthakkede mynteblade
Dressing
 • 1 spsk. appelsinsaft
 • 1 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
Sprøde kikærter
 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Skyl kikærterne og spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Giv dem først 30 minutter i ovnen, tag dem ud og hæld dem i en skål.
 • Vend dem i lidt olivenolie og paprika og fordel dem ud på bagepladen igen.
 • Giv dem yderligere 10-15 minutter og vend rundt i dem undervejs.
 • Lad dem køle lidt af før servering.
Salat
 • Kog quinoaen i 2 dl vand i 15-20 minutter.
 • Skær skrællen og alt det hvide af appelsinerne og skær filetterne ud. Pres saften ud af resten før du smider det ud – det er den saft, du skal bruge til dressingen.
 • Bland feldsalaten, appelsinfiletter og granatæblekerner med den kogte quinoa.
 • Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend den i.
 • Top salaten med pistacienødder, mynte og de sprøde kikærter.
Quinoasalat med sprøde kikærter