Pikant kylling

Opskrift på kylling i pikant sauce

Her får du opskriften på en skøn omgang pikant kylling. Det er en gryderet med kylling i en pikant flødeost sauce. At komme flødeost med pikant smag i en gryderet er en genistreg uden lige. Flødeosten giver både saucen den dejligste cremede konsistens og en lækker mild smag. Jeg plejer at servere retten med ris, men pasta kan også sagtens gå an.

Inspirationen til denne opskrift kommer egentlig fra denne opskrift på pikant kylling. Jeg har dog ændret i både ingredienslisten og fremgangsmåden, så retten bliver hurtigere at lave. Jeg har fx tilføjet en ekstra peberfrugt og lidt tomatpuré til saucen og i stedet for at komme retten i et fad og give den en halv time i ovnen, har jeg valgt at tilberede det hele i en gryde. Det synes jeg er både hurtigere og nemmere.

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Pikant kylling

Find den nemme opskrift på pikant kylling her:

Pikant kylling

2 personer
Ingredienser
 • 2 kyllingebryster skåret i tern
 • 1 pakke bacon i strimler bacon i tern kan også bruges
 • 1 spsk. paprika
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse tomatpuré 140 gram
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 100 gram pikant flødeost
 • 2 peberfrugt i tern
 • Salt og peber
 • Serveringsforslag
 • Ris
Fremgangsmåde
 • Start med at sætte risene over.
 • Skær baconen i mindre stykker og steg baconstykkerne i en gryde.
 • Hak løget, pres hvidløget og svits begge dele sammen med baconen. Når løgene er blevet klare tilsættes kylling og paprika.
 • Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, flødeost og peberfrugt i tern.
 • Lad retten simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber.

Pikant kylling med blomkålsris

Når jeg af og til synes, at min krop trænger til et grøntsagsboost, så prøver jeg at snige grøntsager ind hvorend det er muligt. En af måderne er, at jeg skifter mine ris ud med blomkålsris. Blomkålsris er egentlig bare revet blomkål, og det fungerer fremragende som en hel eller delvis substitut for ris. Du kan enten skifte alle risene i din portion ud med blomkålsris eller måske blot erstatte halvdelen af risene.

Blomkålsris er super nemt at lave. Du starter med at rive den mængde blomkål, der kan spises. Derefter kan du så enten vælge at spise blomkålen rå, give det revne blomkål 1,5-2 minutter i mikroovnen eller hælde kogende vand over og lad det stå i 2 minutter, før du hælder vandet fra igen. Jeg er mest til den rå version, da jeg synes de bliver meget vandede ellers, men det er jo smag og behag.

Læs også: Opskrift på kylling med champignon og bacon i cremet sauce

Pikant kylling