I dag skulle aftensmaden være noget nemt, så jeg kiggede lidt rundt på nettet og fandt denne opskrift på pikant kylling. Da jeg skulle til at gå i gang med madlavningen besluttede jeg mig for at gøre det en smule anderledes. I den oprindelige opskrift skulle kyllingebrysterne tilberedes hele, men jeg skar dem ud i tern og tilføjede en ekstra peberfrugt og lidt tomatpuré. Derudover skulle kyllingen have en halv time i ovnen og det havde jeg altså ikke lige tid til, så tilberedte i stedet hele retten i en gryde.

Pikant kylling med blomkålsris
2 personer

2 kyllingebryster skåret i tern
1 spsk. paprika
1 pakke bacon i strimler
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1 dåse hakkede tomater
100 g pikant flødeost
2 peberfrugt i tern
Salt og peber

Blomkål eller ris som tilbehør

Skær baconen i mindre stykker og steg baconstykkerne i en gryde. Hak løget groft og hvidløget fint og svits begge dele med baconen. Når løgene er blevet bløde tilsættes kyllingen og paprikaen og kort efter tomatpuréen, de hakkede tomater, flødeosten og peberfrugtternene. Lad retten simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber.

Riv den mængde blomkål, der kan spises. Du kan enten spise blomkålen rå, give det revne blomkål 1,5-2 minutter i mikroovnen eller hælde kogende vand over og lad det stå i 2 minutter før du hælder vandet fra igen. Jeg er mest til den rå version, da jeg synes de bliver meget vandede ellers – men det er jo smag og behag. Du kan også bare spise helt almindelige ris til.

 • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
 • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen