Omelet

Jeg kan tydeligt mærke, når jeg i en periode ikke får spist ordenligt og det bliver lynhurtigt en ond cirkel. Jeg har været lidt presset og uoplagt på det seneste, og det har gjort, at jeg nok har spist lige lidt for meget chokolade og aftensmaden har lidt for ofte været den lidt for nemme og hurtige løsning – og det har bare gjort mig endnu mere træt og uoplagt. Hertil morgen har jeg prøvet at vende skuden ved at få mig en ordentlig og mættende morgenmad – en stor omelet med en masse grøntsager. Jeg kan (næsten) mærke energien komme strømmende – eller måske det bare er effekten af den store kop kaffe? Uanset hvad, så er jeg ihvertfald dejlig mæt og klar til en ny dag.

En omelet er den perfekte måde at få tømt køleskabet for de lidt slatne grøntsager, så du bruger bare hvad du har. Og hvis du synes, at et morgenomeletprojekt virker lidt for tidskrævende, så sørg for at snitte og hakke alle grøntsagerne aftenen før, så du bare skal piske æggene sammen og fylde det hele på panden næste morgen. Og så kan du jo passende ordne håret, pakke tasken eller smøre madpakken imens omeletten står og steger færdig.

Læs også: Omelet med rucola og avocado

Omelet

Omelet proppet med grønt
1 person

3 æg
1 drys paprika
Salt og peber
1 lille håndfuld spinatblade eller to kugler frossen spinat hakket ud i mindre stykker
1 lille gulerod
1/2 rød peberfrugt
Skinke i strimler (kan erstattes af fx pølser eller bacon eller kan helt undlades)
Lidt revet ost (kan også sagtens undlades, men giver et skønt twist til omeletten)
Kokosolie eller andet til stegning
Lidt grofthakket persille til drys

Pisk æggene sammen med paprika, salt og peber. Riv guleroden groft og skær peberfrugten ud i tern. Bland grøntsagerne i æggemassen sammen med skinkestrimlerne og den revne ost. Opvarm kokosolien i en pande og hæld æggemassen ud i panden. Skru ned for blusset og lad omeletten stege ved lav varme til æggemassen er fast – det tager som regel 10-15 minutter. Drys lidt persille ud over lige før servering.

Tip! Nu har jeg brugt gulerod, peberfrugt og spinat, men champignoner, forårsløg, tomater, kål og andet grønt, kan også sagtens bruges. Tøm køleskabet og brug hvad du har.

Omelet

No images found!
Try some other hashtag or username