Hjemmelavede bounty

Nem opskrift på bounty barer med chokolade

Det er super nemt at lave hjemmelavede bounty barer og min opskrift er en lidt sundere og knap så sød en af slagsen. Den kræver kun fire ingredienser og en af disse er en dåse kokosmælk, men kun den “fede” del (kokosfedtet). Nogle mærker kokosmælk skiller af at stå i køkkenskabet og andre skal lige stå et par timer i køleskab først. Light kokosmælk skiller slet ikke, så det kan du ikke bruge til denne opskrift. Jeg har aldrig oplevet, at Santa Marias kokosmælk (den lyserøde) ikke var skilt, så den er en sikker vinder herhjemme. Udover kokosmælk skal du bruge lidt kokosolie, kokosmel og selvfølgelig smeltet chokolade.

Selvom det er nemt at lave disse bounty, så er det en smule tidskrævende. Kokosmassen skal nemlig i fryseren i et par timer før den kan skæres ud i barer og dyppes i chokolade. Jeg har valgt at dyppe mine bounty-stykker i mørk chokolade, men lys chokolade kan selvfølgelig også bruges.

Som nævnt er disse bounty barer ikke lige så søde som originalen. Ønsker du en sødere opskrift, kan du skifte kokosmælk og kokosolie ud med med 200 gram kondenseret mælk.

Læs også: Nem chokoladekage

Hjemmelavede bounty

Find den nemme opskrift på hjemmelavede bounty her:

Hjemmelavede bounty

10 stk.
Ingredienser
  • 1 spsk. kokosolie
  • Den “fede” del af en dåse kokosmælk* kan erstattes af 200 gram kondenseret mælk for en sødere udgave
  • 150 gram kokosmel
  • 200 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
  • Tag den fede del af en dåse kokosmælk og smelt den i en gryde sammen med kokosolien. Bland kokosmelet i og sørg for at vende massen godt rundt.
  • Mas kokosmassen ud i en passende form beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm – jeg plejer at bruge en brødform – og stil formen i fryseren til massen er helt frossen. Det tager en 1-2 timer.
  • Vend den frosne masse ud af formen og skær den ud i passende stykker. 
  • Smelt chokoladen, dyp kokosstykkerne deri. Det er nemmest at dyppe kokosstykkerne i chokoladen, hvis de er helt frosne.
  • Stil de chokoladeovertrukne kokosstykker i køleskabet til chokoladen er stivnet – og haps – så er der lækre, hjemmelavede bounty til weekendhyggen.
Noter
*Nogle mærker kokosmælk skiller bare af at stå i køkkenskabet, nogen skal lige stå et par timer i køleskab og light kokosmælk skiller slet ikke. Jeg har aldrig oplevet at Santa Marias kokosmælk (den lyserøde) ikke var skilt, så den er en sikker vinder herhjemme.

Flere nemme opskrifter på hjemmelavede snacks

Er du ikke så meget til kokos, kan du i stedet prøve min opskrift på romkugler. Alt du skal bruge er en hindbærroulade, en mazarintærte, kakaopulver, marmelade og romessens og så selvfølgelig krymmel eller andet at trille dem i. Selvom det måske lyder spøjst med hindbærroulade og mazarintærte, så lover jeg, at romkuglerne bliver nøjagtig som dem fra bageren.

Skal det være lidt sundere, så kan jeg anbefale disse banansmåkager. Havregryn, banan og evt. lidt chokolade og/eller nødder er alt du skal bruge, for at fremtrylle en lækker og lidt sundere snack. En anden lidt sundere snack er disse dadelkugler, der primært består af dadler, mandler og kakao og smager lidt hen ad romkugler. Både banansmåkagerne og dadelkuglerne er gode at have med i madpakken, når trangen til lidt sødt melder sig om eftermiddagen.

Læs også: Hindbærsnitter

Hjemmelavede bounty
No images found!
Try some other hashtag or username