Grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder

En meget nem og simpel grønkålssalat

Denne grønkålssalat består af tre ingredienser og en dressing. Grønkål, rødkål, saltede valnødder og en helt simpel olie-eddike-dressing. That’s it. Kedeligt, tænker I måske, men nej. I dette tilfælde gælder less is more. Det er helt klart de saltede valnødder, der gør denne grønkålssalat til noget ganske særligt og de er super nemme at lave, selvom det er en smule tidskrævende. De skal ligge i blød natten over, ristes i ovnen i en halv times tid og køles helt ned, før de kan komme i salaten. Heldigvis kan de laves i forvejen og opbevarer man dem i en lufttæt beholder, kan de snildt hold et par uger. Af samme grund plejer jeg at lave en stor portion, når jeg nu alligevel er i gang. Find opskriften på de saltede valnødder HER.

Læs også: Hvidkålssalat med appelsin og granatæble

Grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder

Historien bag den nemme grønkålssalat

Om formiddagen havde jeg løbet Nike Marathon Test 2. Et løb på 15 km, som jeg med et gennemsnitstempo på 4:53 min/km gennemførte i tiden 1:13:29 – hvilket for mig faktisk er ret hurtigt. Jeg gav den alt hvad jeg havde og det kunne mærkes på energiniveauet resten af dagen. Jeg havde planer om både madlavningsforberedelser til den kommende uge, lidt rengøring og læsning, men da jeg kom hjem efter løbet skvattede jeg om på sofaen – og der blev jeg liggende. Da det blev aftensmadstid stod valget mellem ingenting, junk eller noget meget nemt. Min kæreste fik overtalt mig til sidstnævnte og det resulterede så i denne simple grønkålssalat og et par hakkebøffer med spejlæg. De saltede valnødder havde jeg lavet for et par dage siden, så der skulle bare hakkes lidt kål og blandes en dressing og det kunne jeg heldigvis lige overskue.

Læs også: Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler

Grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder

Find opskriften på den simple grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder her:

Grønkålssalat med rødkål og ristede valnødder

2 personer
Ingredienser
  • 2 håndfulde finthakket grønkål
  • 1 håndfuld finthakket rødkål
  • 1 håndfuld saltede valnødder
Dressing
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Bland alle ingredienserne til dressingen.
  • Massér dressingen godt ind i grønkålen med hænderne, så grønkålen bliver helt blød og lækker.
  • Bland rødkålen i og top med de saltede valnødder.
Noter
Find opskriften på de saltede valnødder HER.

Grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder