Greenie - grøn smoothie

Grøn smoothie til morgenmad

Jeg elsker at starte dagen med en greenie. En greenie er en tyk grøn smoothie, der serveres i en skål og spises med ske. Greenies er super nemme at lave, smager skønt og så kan de toppes – og jeg elsker alt der kan toppes. Og så føler man sig pivsund, når man starter dagen med sådan en grøn fætter! Jeg laver sjældent greenies efter opskrift og derfor bliver de sjældent ens i hverken farve eller smag, men de smager fantastisk hver gang. Jeg har en grundopskrift, jeg altid arbejder mig ud fra og den deler jeg i dette indlæg.

Læs også: Havregrynsboller

Greenie - grøn smoothie

En greenie grundopskrift

Den perfekte greenie består af tre ting; (frosne) grønne grøntsager, lidt (frossen) frugt og lidt væske.

De grønne grøntsager kan være grøntsager som spinat, broccoli, ærter, squash og grønkål. Spinat er ret smagsneutral og er derfor god at bruge i en begynder-greenie. Min favorit er en blanding mellem spinat og broccoli.

Frugt, der er gode i en greenie, er frugter som banan, mango og avocado. De giver nemlig greenien en skøn cremet konsistens. Andre frugter som bær, æble, kiwi og appelsin kan være med til at søde greenien. Ønskes greenien endnu sødere, kan man tilsætte et par friske dadler.

Væsken kan være vand, mandelmælk, havremælk, kokosmælk, appelsinsaft, komælk eller noget helt syvende.

Når man har grøntsagerne, frugten og væsken på plads, skal greenien smages til. Mangler den lidt kant, kan man prøve at tilsætte lidt lime-, grape- eller citronsaft. Vil man have en lidt mere mættende greenie, så kan man tilsætte 1-2 store spsk. skyr eller yoghurt. Nogen holder også af at blende en håndfuld havregryn eller chiafrø i deres grønne smoothie. Jeg kommer altid lidt vaniljepulver og/eller lidt lakridspulver i fordi jeg synes det giver et ekstra pift til greenien.

Til sidst skal greenien toppes. Jeg kommer altid en form for knas på og så lidt frisk frugt eller friske bær. Knasen kan fx være lidt hakkede mandler, en hurtig morgenknas eller en hjemmelavet honningristet granola.

Læs også: Et avocadotip – sådan bruger du brune avocadoer

Greenie - grøn smoothie

Find min greenie grundopskrift her:

Greenie grundopskrift

1 person
Ingredienser
  • 120 gram frossen grøn grøntsag
  • 1/2 frossen banan
  • 1/2 frossen avocado
  • 3-4 frosne jordbær eller anden frugt
  • Et drys vaniliepulver og/eller lakridspulver
  • 1,5 dl væske cirka
Fremgangsmåde
  • Blend alle ingredienserne til greenien sammen. Kom væsken i lidt af gangen, så greenien ikke bliver for tynd.
  • Top greenien med lidt knas, frisk frugt og bær og server straks.
Greenie - grøn smoothie
No images found!
Try some other hashtag or username