Græskarmos

Græskarmos med parmesan

Vi skulle have tortillas til aftensmad forleden og for mig er guacamole næsten obligatorisk i den forbindelse. Desværre havde jeg ingen avocadoer og supermarkedet lå lige lidt for langt væk – dovenskab længe leve. I stedet kiggede jeg ind i mit halvtomme køleskab og så et halvt, lettere slattent græskar og tænkte, at jeg da måtte kunne bruge det til noget fornuftigt. Det kom der denne lækre græskarmos mod parmesan ud af og den var det perfekte alternativ til guacamolen. Resterne brugte jeg som en sandwich spread og det egner den sig også perfekt til!

Læs også: Opskrift på kylling i peanutbutter sauce

Græskarmos

Opskrift på græskarmos

Græskarmos

Ingredienser
  • ½ hokkaido eller butternut squash cirka 500 gram
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 15 gram revet parmesan
  • 1/2 dl mælk
Fremgangsmåde
  • Hvis du bruger butternut squash, anbefaler jeg at du skræller det, men bruger du hokkaido lader du bare skrællen sidde. Halver græskaret og skrab kernerne ud og bag det ved 200 grader i en halv times tid.
  • Når græskaret er kølet lidt af blendes græskaret med hvidløg, timian, parmesan og mælk til en cremet mos.
Græskarmos
No images found!
Try some other hashtag or username