Jeg købte et stort, flot hoved savoykål i sidste uge og jeg har lavet både kålwraps og denne salat, og der er stadigvæk masser af kål tilbage. Heldigvis kan det holde sig lige så længe, som det er stort, så jeg skal nok få det brugt – spørgsmålet er bare til hvad? Imens jeg tænker over det, så får I lige opskriften på en skøn, sprød, cremet kålsalat med gulerødder og en masse andet lækkert.

Cremet kålsalat med savoy og gulerødder

4-5 blade savoykål
2-3 gulerødder
Kernerne fra ½ granatæble
1 håndfuld finthakket persille

Dressing
5 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvidvinseddike
1/2 tsk. tørret estragon
2 tsk. akaciehonning

1 dl ristede solsikkekerner

Skær stokken af kålbladene og hak kålen fint. Skræl gulerødderne og snit dem i strimer. Bland ingredienserne til dressingen og vend dressingen sammen med den fintsnittede kål og gulerødderne. Vend også granatæblekernerne og persillen i og top med de ristede solsikkekerner.

Salaten holder sig fint et par dage i køleskab.