Jeg øver mig i at spise lidt mindre kød. Det er ikke fordi jeg vil være vegetar, veganer eller andet, men mest fordi jeg faktisk er blevet lidt træt af det. Derudover synes jeg, at godt kød er så forfærdeligt dyrt, hvis man gerne vil have andet end det hakkede af slagsen. Kæresten er ikke helt enig og et måltid uden kød, er ikke noget jeg kan trumfe igennem, når han er hjemme (endnu) – men arbejder på det! I stedet udnytter jeg oftest de dage jeg er alene hjemme til formålet.

I går fik jeg denne salat til aftensmad. Jeg er blevet helt vild med feldsalat – den er dejlig blød og sprød på samme tid og så smager den skønt uden at smage af for meget. Jeg kom lidt quinoa i for at få salaten til at mætte lidt mere og jeg toppede den med en omgang crunchy kikærter og lidt pistacienødder for, at der også var lidt at tygge i.

Blød og sprød kødfri måltidssalat med quinoa og crunchy kikærter
2 store portioner

Start med at gå i gang med kikærterne, da de skal have et stykke tid i ovnen.

Crunchy kikærter
1 dåse kikærter
Lidt olivenolie
1 tsk. paprika

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl kikærterne og spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem først 30 minutter i ovnen, tag dem ud og hæld dem i en skål. Vend lidt olivenolie og paprikaen rundt i dem og fordel dem ud på bagepladen igen. Giv dem så yderligere 10-15 minutter og vend rundt i dem undervejs.

I mens kikæterne hygger sig i ovnen, laver du resten af salaten.

Salat
1 dl quinoa
2 store håndfuld feldsalat
2 appelsiner
Kernerne fra ½ granatæble
1 håndfuld pistacienødder
Et par friske grofthakkede mynteblade
1 portion crunchy kikærter

Dressing
1 spsk. appelsinsaft
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Kog quinoaen i 2 dl vand i 15-20 minutter. Skær skrællen og alt det hvide af appelsinerne. Skær filetterne ud og pres saften ud af resten før du smider det ud – det er lidt af den saft du skal bruge til dressingen. Bland feld salaten, appelsinfiletter, granatæblekerner med den kogte quinoa. Bland ingredienserne til dressingen og vend den i. Top med pistacienødder, mynte og de crunchy kikærter.