I dag er det tirsdag efter fastelavn og det betyder, at det er den store pandekagedag. Derfor starter jeg min dag med pandekager – et par sundere nogen af slagsen selvfølgelig. Disse er med æble, uden hvedemel og raffineret sukker, men smager stadigvæk himmelsk og syndigt – jeg er (som altid) kæmpe fan!

Alle lækkerier har efterhånden fået deres egen dag – i fredags var det fx World Nutella Day og inden længe er det også den internationale vaffeldag. Pandekagedagen er lidt i modsætning til mange andre madrelaterede mærkedage faktisk en gammel kristen tradition, selvom det for mange – inklusiv mig selv – nok bare er en undskyldning for at spise pandekager i lange baner.

Æblepandekager
10 stk.

3 dl havregryn (evt. glutenfrie)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 æg
1 spsk. akaciehonning
2 dl mandelmælk
1 revet æble

Pisk ægget sammen med honning og mandelmælk. Bland havregryn, bagepulver, salt og kanel i og rør til sidst det revne æble i. Steg pandekagerne som små klatter på en pande.

Jeg toppede med lidt æble, granatæblekerner og min hjemmelavede sunde(re) nutella – og fordi det jo er den store pandekagedag, hældte jeg også en smule ahornsirup udover. Perfekt start på dagen!

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele