I dag er det tirsdag efter fastelavn og det betyder, at det er den store pandekagedag. Derfor starter jeg min dag med pandekager – et par sundere nogen af slagsen selvfølgelig. Disse er med æble, uden hvedemel og raffineret sukker, men smager stadigvæk himmelsk og syndigt – jeg er (som altid) kæmpe fan!

Alle lækkerier har efterhånden fået deres egen dag – i fredags var det fx World Nutella Day og inden længe er det også den internationale vaffeldag. Pandekagedagen er lidt i modsætning til mange andre madrelaterede mærkedage faktisk en gammel kristen tradition, selvom det for mange – inklusiv mig selv – nok bare er en undskyldning for at spise pandekager i lange baner.

Æblepandekager
10 stk.

3 dl havregryn (evt. glutenfrie)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 æg
1 spsk. akaciehonning
2 dl mandelmælk
1 revet æble

Pisk ægget sammen med honning og mandelmælk. Bland havregryn, bagepulver, salt og kanel i og rør til sidst det revne æble i. Steg pandekagerne som små klatter på en pande.

Jeg toppede med lidt æble, granatæblekerner og min hjemmelavede sunde(re) nutella – og fordi det jo er den store pandekagedag, hældte jeg også en smule ahornsirup udover. Perfekt start på dagen!

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag