I dag er det tirsdag efter fastelavn og det betyder, at det er den store pandekagedag. Derfor starter jeg min dag med pandekager – et par sundere nogen af slagsen selvfølgelig. Disse er med æble, uden hvedemel og raffineret sukker, men smager stadigvæk himmelsk og syndigt – jeg er (som altid) kæmpe fan!

Alle lækkerier har efterhånden fået deres egen dag – i fredags var det fx World Nutella Day og inden længe er det også den internationale vaffeldag. Pandekagedagen er lidt i modsætning til mange andre madrelaterede mærkedage faktisk en gammel kristen tradition, selvom det for mange – inklusiv mig selv – nok bare er en undskyldning for at spise pandekager i lange baner.

Æblepandekager
10 stk.

3 dl havregryn (evt. glutenfrie)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 æg
1 spsk. akaciehonning
2 dl mandelmælk
1 revet æble

Pisk ægget sammen med honning og mandelmælk. Bland havregryn, bagepulver, salt og kanel i og rør til sidst det revne æble i. Steg pandekagerne som små klatter på en pande.

Jeg toppede med lidt æble, granatæblekerner og min hjemmelavede sunde(re) nutella – og fordi det jo er den store pandekagedag, hældte jeg også en smule ahornsirup udover. Perfekt start på dagen!

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige