Torsdagsfisken er vendt tilbage – og den har været savnet! I går var jeg alene hjemme og jeg besluttede, at der skulle fisk på menuen. Bagt ørred med chili og lime og spinatsalat med grønne ærter var hvad det blev til, og selvom det måske lyder fint og fancy, så tog det ikke mere end 30 minutter at fremtrylle. Derudover frembragte retten også minimalt med opvask, hvilket jo også er et kæmpe plus, når man efterfølgende skal tage den helt alene og ikke er den lykkelige ejer af en opvaskemaskine…

Bagt ørred med chili og lime og spinatsalat med grønne ærter

Bagt ørred med chili og lime
2 personer

2 ørredfileter (laks kan også bruges)
Saft og skal fra ½ lime
Lidt chili efter smag og behag – jeg brugte 1/4 finthakket rød chili
1 tsk. akaciehonning
1 lille fed presset hvidløg
Lidt salt
Lidt frisk finthakket persille

Tænd ovnen på 200 grader. Bland limesaft, limeskal, finthakket chili, akaciehonning, hvidløg og salt godt i en lille skål. Placér ørredfilterne med skinsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel chili-lime-marineden på filterne. Bag ørredfilterne i ovnen i 12-14 minutter.

Spinatsalat med grønne ærter
2 personer

3 håndfulde frisk spinat
150 g grønne ærter (jeg brugte dem fra frost)
15-20 cherrytomater
30 g pinjekerner

Dressing
1-2 fed presset hvidløg (valgfrit)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt

Skyl spinatbladene godt og halver cherrytomaterne. Rist pinjekerne gyldne på en tør pande. og rør ingredienserne til dressingen sammen. Bland spinatblade, cherrytomater og ærter med dressingen og top med pinjekernerne.

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag