Lige siden de første fastelavnsbollebilleder begyndte at poppe op rundt omkring på de sociale medier i starten af januar, har jeg reserveret denne weekend til fastelavnsbollebagning – og spisning ikke mindst. Jeg havde på forhånd bestemt, at de skulle fyldes med vaniljecreme, men da jeg så fandt en stang nougat i skuffen, kunne jeg ikke dy mig for også at komme en skive nougat i. Og jeg kan jo lige så godt sige det som det er – de smager H I M M E L S K!

Skønne fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme og nougat
12-14 stk.

Dej
100 gram smør
2 dl mælk
25 gram gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel

Fyld
75 gram nougat (kan undlades)

Vaniljecreme
½ vaniljestang
1 æg
1 spsk. sukker
2 spsk. Maizena
2,5 dl mælk

Topping
150 gram flormelis
3-4 spsk. vand
Lidt finthakkede mandler
Lidt frysetørrede hindbær

Dej
Smelt smøren og rør mælken og efterfølgende gæren ud heri. Når gæren er opløst tilsættes sukker, salt og kardemomme og til sidst røres melet i lidt af gangen. Lad dejen hæve i en times tid til dobbelt størrelse.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælken op sammen med den tomme vaniljestang til den næsten koger. Pisk vaniljekorn, æg, sukker og maizena godt sammen og når mælken koger hældes mælken (og tom vaniljestang) i æggemassen imens der piskes. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm den langsom under omrøring. Når massen er blevet tyk og cremet tages den af varmen og så skal den bare i køleskabet og køle helt af.

Når dejen har hævet til dobbelt størrelse deles den i to. Først rulles den ene halvdel ud og skæres derefter ud i firkanter på cirka 10 x 10 cm. Læg en skive nougat og en klat creme på hver firkant, fold hjørnerne ind over og tryk kanterne godt sammen. Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve i en halv times tid før de pensles med lidt mælk og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

– Jeg havde en lille smule dej i overskud, som jeg bare formede til boller og bagte med.

Flormelis og vand blandes til en fast glasur og når fastelavnsbollerne er kølet helt af pyntes de med glasur, finthakkede mandler og frysetørrede hindbær.