Quinoagrød med banan og dadler

Jeg har før lagt opskrifter på quinoagrød op her på bloggen – først var der den helt normale og senere kom denne version med kakao. Faktisk har jeg ikke spist quinoagrød siden, men da Ann-Christine så smed denne opskrift op, fik jeg sådan lyst til quinoagrød igen. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men inspireret af Ann-Christine kom jeg både kardemomme og dadler i og dryssede med kokosmel og hakket chokolade og nøj, hvor var det godt. Det føltes helt luksusagtigt på sådan en helt almindelig tirsdag.

Læs også: Morgengrød med tørret frugt

Quinoagrød med banan og dadler

Quinoagrød med banan og dadler
1 portion

1 dl quinoa
2 dl mælk*
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
2 finthakkede dadler
1/2 banan i tern
1-2 spsk. kokosmel
1-2 stykker grofthakket mørk chokolade

Skyl quinoaen grundigt og kom quinoaen i en gryde sammen med mælk, vaniljepulver, kardemomme, dadler og banantern. Kog ved svag varme i cirka 15 minutter til quinoaen er færdigkogt og grøden har den ønskede konsistens. Hold øje med den og rør rundt af og til. Når grøden er færdig toppes den med kokosmel, grofthakket chokolade og evt. lidt mere banan.

* Jeg brugte bare helt almindelig økologisk minimælk, men andre former for mælk som fx mandelmælk, havremælk, soyamælk eller kokosmælk kan også bruges.

Quinoagrød med banan og dadler

  • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
  • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
  • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
  • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
  • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
  • I morgen er det fredag og s er der kun
  • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt    burger
  • Biksemad  Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen