Quinoagrød med banan og dadler

Jeg har før lagt opskrifter på quinoagrød op her på bloggen – først var der den helt normale og senere kom denne version med kakao. Faktisk har jeg ikke spist quinoagrød siden, men da Ann-Christine så smed denne opskrift op, fik jeg sådan lyst til quinoagrød igen. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men inspireret af Ann-Christine kom jeg både kardemomme og dadler i og dryssede med kokosmel og hakket chokolade og nøj, hvor var det godt. Det føltes helt luksusagtigt på sådan en helt almindelig tirsdag.

Læs også: Morgengrød med tørret frugt

Quinoagrød med banan og dadler

Quinoagrød med banan og dadler
1 portion

1 dl quinoa
2 dl mælk*
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
2 finthakkede dadler
1/2 banan i tern
1-2 spsk. kokosmel
1-2 stykker grofthakket mørk chokolade

Skyl quinoaen grundigt og kom quinoaen i en gryde sammen med mælk, vaniljepulver, kardemomme, dadler og banantern. Kog ved svag varme i cirka 15 minutter til quinoaen er færdigkogt og grøden har den ønskede konsistens. Hold øje med den og rør rundt af og til. Når grøden er færdig toppes den med kokosmel, grofthakket chokolade og evt. lidt mere banan.

* Jeg brugte bare helt almindelig økologisk minimælk, men andre former for mælk som fx mandelmælk, havremælk, soyamælk eller kokosmælk kan også bruges.

Quinoagrød med banan og dadler

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige