
Nem opskrift på quinoagrød med banan og dadler
Varm quinoagrød er et skønt alternativ til havregrøden om morgenen. Her har jeg kommet lidt dadler og banan i grøden, hvilket gør den sød og næsten dessertagtig. For at gøre den endnu mere lækker har jeg toppet grøden med kokosmel og hakket mørk chokolade. Det er altså hverdagsluksus, der vil noget. Hvis du ikke er så meget til quinoa, så kan du sagtens skifte quinoa ud med havregryn og få en skøn havregrød ud af det i stedet.
Jeg plejer at bruge helt almindelig økologisk minimælk til min quionagrød, men andre former for mælk som fx mandelmælk, havremælk, soyamælk eller kokosmælk kan også sagtens bruges.
Læs også: Havregrynsboller

Find den nemme opskrift på quinoagrød med banan og dadler her:
Quinoagrød med banan og dadler
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 2 dl mælk*
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. kardemomme
- 2 finthakkede dadler
- 1/2 banan i tern resten af banan kan du evt. bruge som topping
Toppingforslag
- 1-2 spsk. kokosmel
- 1-2 stykker grofthakket mørk chokolade
- 1/2 banan i skiver
Fremgangsmåde
- Skyl quinoaen grundigt og kom quinoaen i en gryde sammen med mælk, vaniljepulver, kardemomme, dadler og banantern.
- Kog ved svag varme i cirka 15 minutter til quinoaen er færdigkogt og grøden har den ønskede konsistens. Hold øje med den og rør rundt af og til.
- Når grøden er færdig toppes den fx med kokosmel, grofthakket chokolade og bananskiver.
Noter
Mere morgenmadsinspiration
Til hverdag starter vi herhjemme altid dagen med morgenmad i en skål og i weekender, ferier og på særlige dage som fødselsdage, får vi altid brød eller boller. Sådan har det altid været i mit barndomshjem og jeg holder af, at der på den måde er forskel på hverdag og weekend allerede fra morgenstunden.
Morgenmad i en skål kan fx være en quinaogrød, en havregrød, yoghurt med granola eller en greenie. For mig er det vigtigt, at både jeg selv om mine børn får lagt en god bund fra morgenstunden af. I weekenderne vil vi allerhelst have hjemmebagte boller og det er oftest disse super nemme koldhævede boller. Det tager ingen tid at røre dejen sammen om aftenen og om morgenen skal dejen så bare klattes ud på en bageplade og i ovnen i 20 minutter. Nemt!
Hvis du vil have mere inspiration til din morgenmad, så finder du opskrifter på alt fra pandekager, vafler og omletter til grød, toppings og kager lige HER.
Læs også: Bananpandekager med havregryn

Se og lyder lækkert. Men vil lige vide om det er helt alm quinoa du bruger eller om det er quinoaflager?
Det er helt almindelig quinoa 🙂