Kålwraps med pålæg, røræg og grønt

Nemme kålwraps til frokost

Kålwraps med pålæg, røræg og grønt er perfekte til frokost, i madpakken eller som nem aftensmad. Kålwraps kan fyldes med alt og smager skønt. Her har jeg valgt at fylde dem med ost, hamburgerryg, røræg og rød peberfrugt.

Jeg faldt over et stort flot hoved savoykål, da jeg var ude og handle forleden dag. Jeg har aldrig haft savoykål i mit køkken før, så det røg selvfølgelig straks ned i vognen. Hvis jeg ser noget nyt, må jeg simpelthen prøve det. Der er, som med alle andre kåltyper, virkelig meget mad i sådan et kålhoved, så nu ved jeg hvad menuen skal stå på de næste par dage. Heldigvis tror jeg, at savoykål kan bruges til utrolig mange forskellige ting, og jeg har et hav af idéer til, hvordan jeg skal få bugt på det, men idéer modtages som altid med kyshånd.

Jeg startede med at bruge de yderste og største blade til disse kålwraps med pålæg, røræg og grønt. Jeg er virkelig dårlig til at få spist en ordentlig frokost, hvis jeg er herhjemme, så jeg er konstant på udkig efter lynhurtige og lækre frokostidéer. De to krav opfylder disse kålswraps uden problemer. Og hvad endnu bedre er, så bliver de ikke kedelige, hvis de ikke spises med det sammen, så de fungerer også rigtig fint i madpakken.

Læs også: Tunsalat med avocado

Kålwraps med pålæg, røræg og grønt

Find den nemme opskrift på kålwraps med pålæg, røræg og grønt her:

Kålwraps med pålæg, røræg og grønt

1 person
Ingredienser
  • 2 store savoykålblade andre kåltyper som fx spidskål, kan også bruges
  • Pålæg efter smag og behag jeg brugte hamburgerryg og ost
  • 1 rød peberfrugt i stave
  • 2 æg
  • Paprika
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Du kan sagtens bruge kålbladene rå, men fx savoykål synes jeg, er ret grov i konsistensen. For at blødgøre dem, kan de blancheres. Det gøres ved at dyppe kålbladene ned i en gryde med kogende vand og lade dem ligge i vandet i 1-2 minutter. Tag dem op og dyp dem hurtigt ned i en skål med iskoldt vand. Når de er kølet af, skal kålbladene dryppe af på et viskestykke og så er de klar til brug.
  • Pisk æggene godt sammen med paprika, salt og peber og steg dem på panden under omrøring.
  • Fyld kålbladene med pålæg, rød peberfrugt og paprikarøræg og rul kålen om fyldet.
Kålwraps med pålæg, røræg og grønt
No images found!
Try some other hashtag or username