Jeg er vild med burgere! – og de skal helst være så snaskede som overhovedet muligt. Mit favoritburgersted lige for tiden er klart ”Cock’s & Cows”, som ligger forskellige steder rundt omkring i København. Jeg er vild med at få det hele serveret, men af og til er hjemmehygge og hjemmelavede burgere altså også et kæmpe hit. Når vi får burgere hjemme hos os, så ser de for eksempel sådan her ud.

Bollen er hjemmebagt og opskriften finder du lidt længere nede. Vil du have en gluten- og sukkerfri version kan denne opskrift klart anbefales. Bøffen er stort set altid af hakket oksekød, der er fyldt med en masse smagsgivere – sådan kan jeg bedst lide det:

Burgerbøffer
4 stk.

400 gram hakket oksekød
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 rød chili uden kerner
2 tsk. paprika
1 tsk. timian
Salt og peber
Kokosolie eller smør til stegning

4 skiver ost

Snit rødløget, peberfrugten og chilien så fint som muligt og pres hvidløgsfedene. Ælt det hakkede oksekød sammen med krydderier, rødløg, hvidløg, peberfrugt og chili og del farsen i fire. Form hver fjerdedel til en bøf, hak dem på kryds og tværs på begge sider og steg bøfferne på panden. Når bøfferne er færdige på den ene side vendes de, og en skive ost placeres på hver bøf. Når osten er smeltet og bøfferne er færdigstegt tages de af varmen.

Burgerfyldet kan være alt muligt – det afhænger af, hvad der lige er i køleskabet. Oftest er det en form for salat, syltede agurker og/eller syltede rødløg, friske agurkeskiver og tomat.

Og snasken – det er jo det aller vigtigste! Mayonnaise og ketchup er et must og på en god dag, laver jeg begge dele selv. Et lille tip er at blande mayonnaisen op med lidt chilipulver og paprika eller blande den med lidt estragon og/eller bearnaiseessens – så får man nemlig en skøn chilimayo eller bearnaisemayo, der lige giver burgeren et luksuspift.

Andre snaskede ting, som jeg elsker at komme i min burger, er for eksempel guacamole.

Og nu er det vist tid til den burgerbolleopskrift – du får den lige under billedet…

Burgerboller
6 stk.

25 gram gær
2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
4 spsk. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
1 æg
100 gram rugmel
325 gram hvedemel + evt. lidt mere

Mælk til pensling og seseamfrø til drys

Rør gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, sukker, sesamfrø, olivenolie og æg. Til sidst røres melet i lidt af gangen og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve i en times tid før du deler den i seks og former de seks dele til boller. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø før du smider bollerne i ovnen og bager dem i cirka 20 minutter ved 200 grader.

  • Ahmen er hun ikke dygtig? Min lille fis er netop
  • Dagens aftensmad Hvad har I fet? burger
  • Opskriften p denne kartoffelsalat med blomkl og urter udgav jeg
  • Forleden bagte jeg disse havregrynsboller og i dag er opskriften
  • Fajitas med kylling Find opskriften p lifebynandk fajitas tortillas
  • Sommermad Salat med vandmelon feta og mynte og grillede spyd
  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med