Jeg er blevet kæmpe fan af koldhævede boller! Det er så smart, at man bare lige kan røre en dej sammen om aften og at man så kan få friskbagte boller på ingen tid og uden svineri næste morgen. Jeg har efterhånden bagt disse nemme koldhævede morgenboller et par gange, men i går fik jeg lyst til at prøve med en lidt grovere variant. Jeg rørte lynhurtigt en dej sammen af hvad jeg nu lige havde i skuffer og skabe, og resultatet blev overdrevet lækkert!

Grove koldhævede boller
9 stk.

1/2 liter koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø

Om aftenen røres gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, honning og olie. De tørre ingredienser røres i til en sammenhængende, men klistret, dej. Dæk dejen til med et viskestykke eller lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen formes bollerne med fugtige hænder eller to skeer og de sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Opskriften p denne kartoffelsalat med blomkl og urter udgav jeg
  • Forleden bagte jeg disse havregrynsboller og i dag er opskriften
  • Fajitas med kylling Find opskriften p lifebynandk fajitas tortillas
  • Sommermad Salat med vandmelon feta og mynte og grillede spyd
  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder