Jeg er blevet kæmpe fan af koldhævede boller! Det er så smart, at man bare lige kan røre en dej sammen om aften og at man så kan få friskbagte boller på ingen tid og uden svineri næste morgen. Jeg har efterhånden bagt disse nemme koldhævede morgenboller et par gange, men i går fik jeg lyst til at prøve med en lidt grovere variant. Jeg rørte lynhurtigt en dej sammen af hvad jeg nu lige havde i skuffer og skabe, og resultatet blev overdrevet lækkert!

Grove koldhævede boller
9 stk.

1/2 liter koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø

Om aftenen røres gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, honning og olie. De tørre ingredienser røres i til en sammenhængende, men klistret, dej. Dæk dejen til med et viskestykke eller lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen formes bollerne med fugtige hænder eller to skeer og de sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag