Jeg er blevet kæmpe fan af koldhævede boller! Det er så smart, at man bare lige kan røre en dej sammen om aften og at man så kan få friskbagte boller på ingen tid og uden svineri næste morgen. Jeg har efterhånden bagt disse nemme koldhævede morgenboller et par gange, men i går fik jeg lyst til at prøve med en lidt grovere variant. Jeg rørte lynhurtigt en dej sammen af hvad jeg nu lige havde i skuffer og skabe, og resultatet blev overdrevet lækkert!

Grove koldhævede boller
9 stk.

1/2 liter koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø

Om aftenen røres gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, honning og olie. De tørre ingredienser røres i til en sammenhængende, men klistret, dej. Dæk dejen til med et viskestykke eller lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen formes bollerne med fugtige hænder eller to skeer og de sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i