Jeg er blevet kæmpe fan af koldhævede boller! Det er så smart, at man bare lige kan røre en dej sammen om aften og at man så kan få friskbagte boller på ingen tid og uden svineri næste morgen. Jeg har efterhånden bagt disse nemme koldhævede morgenboller et par gange, men i går fik jeg lyst til at prøve med en lidt grovere variant. Jeg rørte lynhurtigt en dej sammen af hvad jeg nu lige havde i skuffer og skabe, og resultatet blev overdrevet lækkert!

Grove koldhævede boller
9 stk.

1/2 liter koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø

Om aftenen røres gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, honning og olie. De tørre ingredienser røres i til en sammenhængende, men klistret, dej. Dæk dejen til med et viskestykke eller lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen formes bollerne med fugtige hænder eller to skeer og de sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Mille er stadigvk ikke helt p toppen s jeg har
  • Jeg har helt glemt at dele at jeg i morges
  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at