Jeg er blevet kæmpe fan af koldhævede boller! Det er så smart, at man bare lige kan røre en dej sammen om aften og at man så kan få friskbagte boller på ingen tid og uden svineri næste morgen. Jeg har efterhånden bagt disse nemme koldhævede morgenboller et par gange, men i går fik jeg lyst til at prøve med en lidt grovere variant. Jeg rørte lynhurtigt en dej sammen af hvad jeg nu lige havde i skuffer og skabe, og resultatet blev overdrevet lækkert!

Grove koldhævede boller
9 stk.

1/2 liter koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø

Om aftenen røres gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, honning og olie. De tørre ingredienser røres i til en sammenhængende, men klistret, dej. Dæk dejen til med et viskestykke eller lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen formes bollerne med fugtige hænder eller to skeer og de sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
  • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
  • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
  • I morgen er det fredag og s er der kun
  • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt    burger
  • Biksemad  Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen
  • B A R S E L ! I dag havde
  • Frste barselsdag har vret well spend Jeg havde en rolig