Jeg forstår ikke rigtig hadet mod rosenkål. Rosenkål er for mig et nyere bekendtskab og det hele startede med denne opskrift. Jeg har tit overvejet at prøve de berygtede rosenkål, men hadet mod dem har afskrækket mig. Da jeg så fik en pose rosenkål med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne, havde jeg jo ikke andet valg end at give dem et forsøg – og ved du hvad? Jeg kan faktisk godt lide dem. Forleden fik jeg så igen rosenkål med i min grøntsagskasse og denne gang besluttede jeg, at jeg ville smage dem rå. I dag lavede jeg derfor denne salat til frokost og den smagte super skønt. Den søde dressing og de søde tranebær giver et rigtig fint modspil til den lidt skrappe kålsmag.

Frokostsalat med quinoa og rosenkål
2-3 portioner

1 dl quinoa
500 gram rosenkål
2 dl tørrede tranebær
75 g ristede pekannødder

Dressing
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. honning
Salt og peber

Skyl quinoaen godt i koldt vand og kog den i 2 dl vand i 15-20 minutter. Skyl rosenkålene og skær enderne af. Halvér dem derefter og skær dem i tynde strimler på tværs. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i rosenkålen før du også rør quinoaen og de tørrede tranebær i. Hak de ristede pekannødder groft og drys dem ud over salaten før servering.

No images found!
Try some other hashtag or username