Dagen startede med en greenie og en omgang røræg. Hvis du endnu ikke har et nytårsforsæt, så forslår jeg, at et af dem skal være at spise flere greenies – jeg selv er allerede blevet afhængig. Du kan finde greenieopskrifter HER, selvom jeg for det meste bare smider hvad end jeg nu har i fryseren ned i min blender sammen med lidt vand og vaniljepulver og blender til jeg har en lækker grøn greenie.

Er en greenie alligevel lidt for grøntsags-helse-agtig til dig, så kan man jo skrue op for grøntindtaget på andre måder – fx ved at skifte ris ud med revet blomkål, som jeg har gjort i denne ret. Det smager af butter chicken, men det kunne jeg jo ikke kalde retten, når den ikke indeholder smør, vel? Jeg har skiftet smøren ud med kokosolie og skruet godt op for krydderierne – resultatet blev ikke mindre end fantastisk!

Coconut chicken
2 personer

2-3 kyllingebryster skåret i tern

1 løg
2 fed presset hvidløg
2 tsk. garam masala
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. gurkemeje
1-2 tsk. chiliflager

1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
Salt og peber

2 spsk. kokosolie til stegning

Topping og tilbehør
Nigellafrø, cashewnødder, frisk koriander
Blomkålsris og grov salsa (find opskriften under billedet)

Smelt kokosolien i en gryde og hak løget groft. Steg løget i kokosolien i et par minutter, til det er helt blødt og gyldent. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg det med et par minutter før du tilsætter kyllingetern, kokosmælk og hakkede tomater. Lad retten stå og simre i 20-30 minutter før du smager til med salt og peber.

I mens retten står og simre, river du blomkålsrisene og laver den grove salsa (find opskriften under billedet). Servér retten rygende varm sammen med blomkålsrisene og salsaen og top med nigellafrø, cashewnødder og frisk koriander.

Grov salsa
2 personer

½ agurk
10-15 cherrytomater tomater
1 lille rødløg
1 lille håndfuld frisk koriander

Dressing
2 tsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. garam masala
Salt og peber

Halver agurken, skrab kernerne ud og skær begge halve i skiver. Halver cherrytomaterne, hak rødløget fint og korianderen groft. Bland agurkeskiver, cherrytomater, rødløg og koriander. Bland ingredienserne til dressingen godt og vend dressingen i salsaen.

  • Opskriften p denne kartoffelsalat med blomkl og urter udgav jeg
  • Forleden bagte jeg disse havregrynsboller og i dag er opskriften
  • Fajitas med kylling Find opskriften p lifebynandk fajitas tortillas
  • Sommermad Salat med vandmelon feta og mynte og grillede spyd
  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder