Græskarvafler

Græskarvafler – søde vafler med græskar

Opskrift på søde græskarvafler med et strejf af kanel. Jeg spiste dem til morgenmad, men de kan også sagtens gå an som en lækker dessert. Jeg holder af at servere mine græskarvafler med frisk frugt, vaniljecreme, flødeskum eller syltetøj.

Læs også: Opskrift på bananpandekager med havregryn

Græskarvafler

Opskrift på græskarvafler

Græskarvafler

10 stk.
Ingredienser
  • 1/2 hokkaido græskar cirka 500 gram (butternut squash kan også bruges)
  • 1/2 dl vand
  • 3 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel kan undlades
  • 3-4 dl mælk
Fremgangsmåde
  • Skyl græskaret grundigt – hvis dit græskar ikke er økologisk, skal du skrælle det. Skær græskaret ud i tern.
  • Bag græskarternene i 20-30 minutter ved 200 grader til de er helt møre og lad dem køle lidt af.
  • Blend græskarterne til en lind græskarmos med en smule vand.
  • Pisk græskarmos, æg og sukker godt sammen. Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen imens du pisker. Dejen skal være ret tyk, men stadigvæk lidt flydende, så dejen kan fordele sig i vaffeljernet.
  • Lad dejen hvile mens vaffeljernet varmer op. Når vaffeljernet er varmt bages vaflerne. Smør vaffeljernet med en smule smeltet smør mellem hver vaffel.
Græskarvafler