Pandekager

Pandekager til weekendhyggen

Da jeg vågnede i morges, havde jeg sådan lyst til pandekager. Jeg stod op og gik derfor straks ud i køkkenet. Jeg satte kaffe over og piskede en hurtig pandekagedej sammen. Kort efter stod min kæreste op, og mens han så tryllede dejen om til pandekager, tullede jeg lidt rundt i mit søndagstøj, tændte lidt levende lys og dækkede morgenbordet. En perfekt arbejdsfordeling efter min mening. Da pandekagerne var færdige, blev de toppet med kiwi, granatæblekerner, blåbær, mandler, ahornsirup og denne jordbærkompot og nydt i et roligt søndagstempo. Ih, hvor jeg elsker rolige søndagsmorgener.

Læs også: Bagt grød med blommer og mandler

Pandekager

Den bedste og nemmeste opskrift på pandekager

Som overskriften antyder, så får du her opskriften på den, i min optik, bedste og nemmeste opskrift på pandekager. En dag for flere år siden skulle en veninde og jeg hygge med netop pandekager og jeg kan huske, at jeg brokkede mig over, at jeg aldrig kunne huske hvordan forholdet mellem ingredienserne i en god pandekagedej skulle være. Min veninde kiggede på mig og sagde: “tre, tre, fem, fem, drys”. Det kan meget nemt oversættes til tre æg, tre spsk. sukker, fem dl mælk, fem dl hvedemel og et drys salt. Nemt, ikke? Siden den dag er det opskriften jeg har brugt hver eneste gang og den har aldrig fejlet.

Jeg plejer at servere mine pandekager med ahornsirup, frisk frugt, marmelade og måske lidt sukker. Skal det være ekstra lækkert, kan jeg også finde på at sætte Nutella på bordet. Skal pandekagerne nydes til dessert, holder jeg af at servere dem med is.

Læs også: Amerikanske pandekager

Pandekager

Find opskriften på pandekager her:

Pandekager

12 stk.
Ingredienser
 • 3 æg
 • 3 spsk. sukker
 • 5 dl mælk
 • 5 dl hvedemel
 • Et drys salt
 • Smør til stegning
Fremgangsmåde
 • Pisk æg, sukker og salt godt sammen.
 • Rør mælken i.
 • Pisk melet i lidt af gangen.
 • Steg pandekagerne på panden i smør. Husk at panden skal være ordenlig varm før du kommer dej på til den første pandekage.
Pandekager

 • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
 • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen