Pandekager

Opskrift på nemme pandekager

Som overskriften antyder, så får du her opskriften på den, i min optik, bedste og nemmeste opskrift på pandekager. En dag for flere år siden skulle en veninde og jeg hygge med netop pandekager og jeg kan huske, at jeg brokkede mig over, at jeg aldrig kunne huske hvordan forholdet mellem ingredienserne i en god pandekagedej skulle være. Min veninde kiggede på mig og sagde: “tre, tre, fem, fem, drys”. Det kan meget nemt oversættes til tre æg, tre spsk. sukker, fem dl mælk, fem dl hvedemel og et drys salt. Nemt, ikke? Jeg har derudover valgt at tilsætte vaniljesukker til dejen, da jeg elsker smagen af vanilje.

Pandekager skal steges i smør og det er slet ikke til diskussion. Jeg plejer at smelte smørret i en gryde og så pensle det smeltede smør på panden før pandekagedejen kommes på. Når smørret smeltes først, undgår man at det bruner og dermed får pandekagerne til at smage lettere brændt.

Jeg plejer at servere mine pandekager med ahornsirup, frisk frugt, marmelade og måske også lidt sukker. Skal det være ekstra lækkert, kan jeg også finde på at sætte Nutella på bordet. Skal pandekagerne nydes til dessert, holder jeg af at servere dem med is.

Læs også: Amerikanske pandekager

Pandekager

Find opskriften på nemme pandekager her:

Pandekager

12 stk.
Ingredienser
 • 3 æg
 • 3 spsk. sukker
 • 5 dl mælk
 • 5 dl hvedemel
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. salt
 • Smør til stegning
Fremgangsmåde
 • Pisk æg og sukker godt sammen.
 • Rør mel og salt i.
 • Pisk mælken i lidt af gangen.
 • Steg pandekagerne på en pande i smør. Husk at panden skal være ordenlig varm før du kommer dej på til den første pandekage.
Pandekager

No images found!
Try some other hashtag or username